İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ ANABİLİM DALI TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI 2019-2020 BAHAR YARIYILI ÖĞRENCİ ALIM KOŞULLARI

31 Aralık 2019, Salı

1.

İSG TEZSİZ YÜKSEK LİSANS KOŞULLARI

1)Başvuru Koşulları

1. T.C. Üniversitelerinden herhangi birisinden 4 yıllık Lisans mezunuolmak
    2. Yurt dışındaki okullardan mezun öğrenciler ile yabancı uyruklu öğrencilerinYÖK’ten

onaylı denklik belgesi sunmaları gerekmektedir.

2)Kontenjanlar

Anabilim Dalı

Tezsiz Yüksek Lisans

Yatay Geçiş Tezsiz Yüksek Lisans

Yabancı Uyruklu Öğrenci Kontenjanı

Toplam

İş Sağlığı ve Güvenliği

Aranan Koşullar:4 Yıllık Lisans Programları Mezunu Olmak.

1. ProgramKapsamı

Tezsiz yüksek lisans programını, ikisi seçmeli toplam on ders ve dönem projesinden oluşur. Dönem projesi kredisiz olup başarılı ve başarısız olarak değerlendirilir. Tezsiz yüksek lisans programı, 30 kredi ve 60 AKTS’den oluşmaktadır.

4)ProgramınSüresi

Tezsiz yüksek lisans programı tamamlama süresi, kayıt olduğu programa ilişkin derslerin verildiği dönemden başlamak üzere, her dönem için kayıt yaptırıp yaptırmadığına bakılmaksızın en az iki yarıyıl, en çok üç yarıyıldır.

Programdan mezun olan öğrencilerin İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı olabilmeleri Çalışma ve Sosyal Bakanlığının koyduğu kriterlere tabidir.

5)Yüksek Lisans Programına Başvuru İçin İstenilenBelgeler

-Lisans diploması

• Lisanstranskripti
    • Kimlikfotokopisi

-Varsa Yabancı Dil Belgesi

• 2 adetfotoğraf

6)GirişSınavı

1. Giriş sınavı sözlü veya yazılı şeklindeyapılır.
    2. Sınava, alınacak öğrenci sayısının üç katı kadar aday sıralamaya görealınacaktır.
    3. Giriş Sınavı Ana Bilim Dalı Başkanlığının önerisi ve Enstitü Yönetim Kurulununonayı

ile oluşturulacak üç öğretim üyesinden oluşan jüri tarafından yapılır.

1. Giriş Sınav notu jüri tarafından 100 tam not üzerindenbelirlenir.

6.1.ÖnDeğerlendirme

Başvuran adaylarda bilim sınavına alınacakların sayısı, ilan edilen kontenjanın üç katı ile sınırlıdır. Lisans bitirme not ortalamasının %90’ı, yabancı dil (KPDS/ÜDS/YDS veya eş değer) puanının %10’nun toplamı ile elde edilecek puanların ortalaması en yüksekten başlayarak bilim sınavına alınacak adaylar sıralanır. Yabancı dil puanı olmayan adaylarının dil puanı sıfır sayılacaktır.

6.2.NihaiDeğerlendirme

Bilim sınavı yazılı veya sözlü olarak yapılabilir. Başarı notunun hesaplanmasında Lisans bitirme not ortalamasının %60’ı ve bilim sınav notunun %40’u alınarak hesaplanır. Bu hesaplamalar sonrasında adaylar aldıkları puanlara göre sıralanarak yüksek lisans programlarında ilan edilen kontenjanlar dâhilinde kayıt yaptırmaları için Enstitü internet sayfasında ilan edilir. Asıl listeden kontenjan dolmadığı takdirde ilan edilen tarihte, yedek listeden başarı sıralamasına göre kayıt alınır.

Başvuru için:http://obs.sirnak.edu.tr/oibs/ogrsis/basvuru_login.aspx

BAŞVURU-SINAVI SONUÇLARININ AÇIKLANMASI VE KESİN KAYIT TAKVİMİ

Başvuru tarihi

30.12.2019-15.01.2020

Ön değerlendirme sonucu ilan tarihi

17 Ocak 2020

Sınav tarihi ve saati

21 Ocak 2020 Saat :10:00

Sonuçların ilan tarihi

23 Ocak 2020

Asıl adayların kesin kayıt tarihleri

24-29 Ocak 2020

Yedek Aday İlan Tarihi

30 Ocak 2020

Yedek listeden kayıt yapmaya hak kazanan adayların kayıt tarihi

30-31 Ocak 2020

Tezsiz Yüksek Lisans Harç Miktarları

1. Tezsiz Yüksek Lisans harç miktarları I. Yarıyıl için 1.500 TL, II. Yarıyıl için 1.500 TL olmak üzere toplam 3.000 TL’dir. Öğrencinin III. döneme dersinin kalması durumunda ders başına 300 TL öğrenim ücreti öder.

2. Harçların nasıl yatırılacağı ile ilgili bilgi Şırnak Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü web sayfasında ilan edilecektir.

Giriş Sınavı: Şırnak Üniversitesi Mühendislik Fakültesi toplantı salonunda yapılacaktır.

İletişim Bilgileri: 0 486 216 40 08 – Dahili: 1351-1352

WebAdresi:http://sirnak.edu.tr/enstituler/lisansustu/          Mail :lisansustuee@sirnak.edu.tr