Şırnak Üniversitesi Açık Arşiv Sistemi

Şırnak Üniversitesi Kurumsal Açık Arşiv Sistemi

Dspace@Sirnak; Şırnak Üniversitesi'nin Kurumsal Akademik Açık Erişim Sistemidir. Sistem, Şırnak Üniversitesi'nin akademik çıktılarını uluslararası standartlarda dijital ortamda depolamak ve açık erişime sunmak üzere 2014 yılında kurulmuştur. Şırnak Üniversitesi bünyesinde üretilen makale, sunum, tez, kitap, kitap bölümü, rapor gibi akademik çıktılarını içerir.

Şırnak Üniversitesi Kurumsal Açık Arşiv Sistemine Veri Girişleri Nasıl Yapılır?

1. Sisteme ilk önce kayıt olunması gerekir.

2. Sisteme kayıt olduktan sonra Kurumsal Açık Erişim Sistemi Yöneticisi kaydınızı onaylar.

3. Kaydınız onaylandıktan sonra “Gönderiler” kısmından “Yeni bir Gönderi Başlat” yada “Bölüm & Koleksiyonlardan” istediğiniz bölümü seçerek gönderi (Akademik çalışmalarınız) başlatabilirsiniz.

4. Gönderinizi (Akademik Çalışmalarınız) sisteme girdikten sonra Sistem Yöneticisi gönderilerinizi (Akademik Çalışmalarınızı) inceler.

5. Gönderileriniz (Akademik çalışmalarınız) incelendikten sonra veri girişlerinde varsa bir hata düzeltir ya da reddeder (Yani size geri gönderir “Şu kısımda hata vardır diye” Not bırakır.) Kurumsal Açık Erişim Sistemi için uygun hale geldikten sonra yayınlar.

Şırnak Üniversitesi Kurumsal Açık Arşiv Sistemi Erişim Linki: openaccess.sirnak.edu.tr:8080/xmlui

Sayın Kullanıcılarımız;

Sorularınızı mailto:kutuphane@sirnak.edu.tr adresine e-mail olarak bildiriniz.

Sorumlu Kütüphaneci: Ejder ÇINAR

Tel: 04862164008 / Dahili: 1052

Turkcell Firması’ndan Kütüphaneye ü ...
03 Temmuz Çarşamba, 2019