Gastronomy and Culinary Arts

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü  I. YARIYIL 

Ders Kodu Ders Adı Zorunlu/Seçmeli Saat T U K AKTS
OZ101 Türk Dili I Zorunlu 2 2 0 2 2
OZ103 Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I Zorunlu 2 2 0 2 2
GMS101 Turizme Giriş Zorunlu 2 2 0 3 3
GMS102 Araştırma Yöntemleri Zorunlu 2 2 0 3 3
GMS103 Mutfak Sanatlarına Giriş Zorunlu 3 3 0 3 4
GMS104 Gastronomi ve Gıda Bilimine Giriş Zorunlu 3 3 0 3 4
GMS105 Bilişim Teknolojileri Zorunlu 3 1 2 2 3
GMS106 Uygulamalı İngilizce I Zorunlu 6 2 4 4 6
GMS900 Dijital Okuryazarlık Zorunlu         3
OZ121 İngilizce I Zorunlu 2 2 0 2 3
TOPLAM 25 19 6 24 30
 

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü  II. YARIYIL

Ders Kodu Ders Adı Zorunlu/Seçmeli Saat T U K AKTS
OZ102 Türk Dili II Zorunlu 2 2 0 2 2
OZ104 Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi II Zorunlu 2 2 0 2 2
GMS201 Yiyecek-İçecek Hizmetleri Yönetimi Zorunlu 2 2 0 2 3
GSM202 Mutfak İş Güvenliği ve İlk Yardım Zorunlu 3 1 2 2 3
GSM203 Beslenmenin Temel İlkeleri Zorunlu 3 3 0 3 4
GSM204 Yiyecek İçecek Servisi Zorunlu 3 1 2 2 4
GSM205 Genel İşletme Zorunlu 2 2 0 3 3
GSM206 Uygulamalı İngilizce II Zorunlu 6 2 4 4 6
OZ122 İngilizce II Zorunlu 2 2 0 2 3
TOPLAM 25 17 8 22 30

 

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü  III. YARIYIL


Ders Kodu
Ders Adı Zorunlu/Seçmeli Saat T U K AKTS
GMS301 Gıda Mikrobiyolojisi Zorunlu 3 3 0 3 4
GMS302 Genel Muhasebe Zorunlu 2 2 0 3 4
GMS303 Protokol ve Görgü Kuralları Zorunlu 2 2 0 2 3
GMS304 Gıda Teknolojisi Zorunlu 3 3 0 3 3
GMS305 Finansal Okur Yazarlık Zorunlu 2 2 0 2 2
GMS306 Pazarlama Zorunlu 2 2 0 3 4
GMS307 Mesleki İngilizce I Zorunlu 3 3 0 3 4
GMS308 Moleküler Gastronomi Zorunlu 2 2 0 2 3
GMS309 Beslenme Antropolojisi Zorunlu 2 2 0 2 3
TOPLAM 21 21 0 23 30

 

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü  IV. YARIYIL

Ders Kodu Ders Adı Zorunlu/Seçmeli Saat T U K AKTS
GMS401 Gıda Güvenliği Zorunlu 2 2 0 2 4
GMS402 Yiyecek İçecek İşletmelerinde Maliyet Muhasebesi Zorunlu 3 1 2 2 4
GMS403 Temel Yemek Pişirme Teknikleri Zorunlu 4 2 2 3 4
GMS404 Mesleki İngilizce II Zorunlu 3 3 0 3 4
GMS405 Turizmde İletişim ve Halkla İlişkiler Zorunlu 2 2 0 2 3
GMS406 Gıda Coğrafyası Zorunlu 2 2 0 2 3
GMS407 Mutfak Yönetimi ve Tasarımı Zorunlu 2 2 0 2 3
GMS408 Doğu Ve Güneydoğu Anadolu Mutfakları Zorunlu 3 1 2 2 5
TOPLAM 21 15 6 18 30

 

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü  V. YARIYIL

Ders Kodu Ders Adı Zorunlu/Seçmeli Saat T U K AKTS
GMS501 İçecek Teknolojisi Zorunlu 2 2 0 2 3
GMS502 Şırnak Mutfağı Zorunlu 3 1 2 2 4
GMS503 Yiyecek İçecek İşletmelerinde Otomasyon Sistemleri Zorunlu 4 2 2 3 4
GMS504 Mesleki İngilizce III Zorunlu 3 3 0 3 4
GMS505 Gıda Hijyeni Zorunlu 2 2 0 2 2
GMS506 Girişimcilik I Zorunlu 2 2 0 2 2
  Seçmeli Ders II Seçmeli         3
  Seçmeli Ders II Seçmeli         3
  Zorunlu Seçmeli Yabancı Dil I (Arapça,Almanca,Rus) Seçmeli 4 4 0 4 5
TOPLAM         30

 

V. YARIYIL (SEÇMELİ DERSLER) 

Ders Kodu Ders Adı Zorunlu/Seçmeli Saat T U K AKTS
GMS550 Verimlilik Seçmeli 2 2 0 2 3
GSM551 Değerler Eğitimi Seçmeli 2 2 0 2 3
GSM552 Yaratıcılık Seçmeli 2 2 0 2 3
Gsm553 Ergonomik Restoran Tasarımı ve Güvenliği Seçmeli 2 2 0 2 3
GSM554 Beden Eğitimi Seçmeli 3 1 2 2 3
GSM555 Müzik Seçmeli 3 1 2 2 3
GSM556 Endüstriyel Mutfak Planlaması Seçmeli 2 2 0 2 3
GSM557 Karadeniz Mutfağı Seçmeli 2 2 0 2 3
GSM558 Fermente İçecekler Seçmeli 2 2 0 2 3
GMS570 Zorunlu Seçmeli Yabancı Dil I (Arapça) Seçmeli 4 4 0 4 5
GMS571 Zorunlu Seçmeli Yabancı Dil I (Almanca) Seçmeli 4 4 0 4 5
GSM572 Zorunlu Seçmeli Yabancı Dil I (Rusça) Seçmeli 4 4 0 4 5

 

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü  VI. YARIYIL

Ders Kodu Ders Adı Zorunlu/Seçmeli Saat T U K AKTS
GMS601 Menü Planlama Zorunlu 3 1 2 2 3
GMS602 Soğuk Mutfak Uygulamaları Zorunlu 3 1 2 2 3
GMS603 Girişimcilik II Zorunlu 2 2 0 2 2
GMS604 Gıda Mevzuatı Zorunlu 2 2 0 2 3
GMS605 Uluslararası Mutfaklar Zorunlu 4 2 2 3 4
GMS606 Mesleki İngilizce VI Zorunlu 3 3 0 3 4
  Seçmeli Ders I Seçmeli         3
  Seçmeli Ders II Seçmeli         3
  Seçmeli Yabancı Dil II (Arapça, Almanca, Rusça) Seçmeli 4 4 0 4 5
TOPLAM         30

 

VI. YARIYIL (SEÇMELİ DERSLER)

Ders Kodu Ders Adı Zorunlu/Seçmeli Saat T U K AKTS
GMS650 Bilimsel ve Kültürel Etkinlikler Seçmeli 2 2 0 2 3
GMS651 Proje Hazırlama Seçmeli 2 2 0 2 3
GMS652 Vejeteryan Mutfağı Seçmeli 2 2 0 2 3
GMS653 Şarap Bilimi Seçmeli 3 1 2 2 3
GMS654 Yeşil Restorancılık Seçmeli 2 2 0 2 3
GMS655 Birim ve Lezzet Seçmeli 2 2 0 2 3
GMS656 Yenen Yabani Otlar Seçmeli 3 1 2 2 3
GMS657 İş Etiği Seçmeli 2 2 0 2 3
GMS658 El Sanatları Seçmeli 3 1 2 3 3
GMS659 Türk Tatlıları Seçmeli 2 2 0 2 3
GMS660 Zorunlu Seçmeli Yabancı Dil I (Arapça) Seçmeli 4 4 0 4 5
GMS661 Zorunlu Seçmeli Yabancı Dil I (Arapça) Seçmeli 4 4 0 4 5
GMS662 Zorunlu Seçmeli Yabancı Dil I (Rusça) Seçmeli 4 4 0 4 5

 

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü  VII. YARIYIL

Ders Kodu Ders Adı Zorunlu/Seçmeli Saat T U K AKTS
GMS701 Ziyafet Organizasyon Yönetimi Zorunlu 2 2 0 2 3
GMS702 Temel Pastacılık Teknikleri Zorunlu 6 2 4 4 6
GMS703 Mesleki İngilizce V Zorunlu 3 3 0 3 4
  Seçmeli Ders I Zorunlu         3
  Seçmeli Ders II Seçmeli         3
  Seçmeli Ders III Seçmeli         3
  Seçmeli Ders IV Seçmeli         3
  Seçmeli Yabancı Dil III (Arapça, Almanca, Rusça) Seçmeli 4 4 0 4 5
TOPLAM         30

 

 VII. YARIYIL (SEÇMELİ DERSLER)

Ders Kodu Ders Adı Zorunlu/Seçmeli Saat T U K AKTS
GMS750 Ekmek ve Kahvaltılık Seçmeli 3 1 2 2 3
GMS751 Çikolata ve Şeker Süsleme Seçmeli 3 1 2 2 3
GMS752 Amerikan Mutfak Kültürü Seçmeli 3 1 2 2 3
GMS753 avrupa Mutfak Kültürü Seçmeli 3 1 2 2 3
GMS754 Uzak Doğu Mutfak Kültürü Seçmeli 3 1 2 2 3
GMS755 Yiyecek İçecek endüstrisinde Kariyer İmkanları Seçmeli 3 1 2 2 3
GMS756 Miksoloji Seçmeli 3 1 2 2 3
GMS757 A la Carte Tatlılar Seçmeli 2 2 0 2 3
GMS758 Distile İçecekler Seçmeli 2 2 0 2 3
GMS759 Hamur Şekillendirme Yöntemleri Seçmeli 2 2 0 2 3
GMS760 Gastronomi Yazarlığı Seçmeli 2 2 0 2 3
GMS761 Yemek Stilisliği ve Fotoğrafçılık Seçmeli 2 2 0 2 3
GMS762 Antik Yemek Kültürü Seçmeli 2 2 0 2 3
GMS770 Seçmeli Yabancı Dil III (Arapça) Seçmeli 4 4 0 4 5
GMS771 Seçmeli Yabancı Dil III (Almanca) Seçmeli 4 4 0 4 5
GMS772 Seçmeli Yabancı Dil III (Rusça) Seçmeli 4 4 0 4 5

 

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü VIII. YARIYIL

Ders Kodu Ders Adı Zorunlu/Seçmeli Saat T U K AKTS
GMS801 Bitirme Projesi Zorunlu 4 2 2 3 6
GMS802 Türk Mutfağı Zorunlu 3 1 2 2 3
GMS803 Mesleki İngilizce VI Zorunlu 3 3 0 3 4
  Seçmeli Ders I Seçmeli         4
  Seçmeli Ders II Seçmeli         4
  Seçmeli Ders II Seçmeli         4
  Zorunlu Seçmeli Yabancı Dil IV (Arapça, Almanca, Rusça) Seçmeli 4 4 0 4 5
TOPLAM         30

 

 VIII. YARIYIL (SEÇMELİ DERSLER)

Ders Kodu Ders Adı Zorunlu/Seçmeli Saat T U K AKTS
GMS850 Gastronomide Yeni Eğilimler Seçmeli 3 3 0 3 4
GMS851 Endüstriyel Mutfak Planlaması Seçmeli 3 3 0 3 4
GMS852 Glutensiz Yemekler Seçmeli 3 3 0 3 4
GMS870 Seçmeli Yabancı Dil IV (Arapça) Seçmeli 4 4 0 4 5
GMS871 Seçmeli Yabancı Dil IV (Almanca) Seçmeli 4 4 0 4 5
GMS872 Seçmeli Yabancı Dil IV (Rusça) Seçmeli 4 4 0 4 5

 

Announcements

Yüksekokulumuzda Modernizm-Post-Mod ...
19 December Thursday, 2019