SAĞLIK SEN FAKÜLTEMİZİ ZİYARET ETTİ

SAĞLIK SEN Başkan Yardımcısı Mehmet YALÇIN ve beraberindeki heyet Fakültemiz Dekan Vekili Prof. Dr. Mehmet ŞİMŞEK’e hayırlı olsun ziyaretinde bulundular.

Fakültemiz Dekan Vekili Prof. Dr. Mehmet ŞİMŞEK, Üniversite olarak bölge halkına istihdam için sürekli projeler üretmeye çalıştıklarını, Uludere ilçemizde bulunan 5 adet barajda alabalık üretimi için hazırlanan projenin DİKA (Dicle Kalkınma Ajansı) tarafından kabul edildiğini ve çalışmaların devam ettiğini, bölge halkının buralarda istidam edileceğini ve çalışmalar sonunda bölge halkının ucuz ve taze balık yiyebileceğini belirtti. Fakültemiz Dekan Vekili Prof. Dr. Mehmet ŞİMŞEK, Cizre Barajının faaliyete geçmesi ile birlikte İdil, Cizre ilçelerimiz ile Mardin ilinin bir kısım tarlalarının sulanabilir hale geleceğini, böylelikle tarım üretiminin daha da artacağını belirtti. Dekan V. ŞİMŞEK, Dünyada vuku bulan COVİD-19 Salgını ile birlikte tarıma olan ihtiyacın daha da arttığını, bilinçli tarım yapılabilmesi için donanımlı ziraat mühendislerine ihtiyaç olduğunu bunun için Ziraat Fakültesi olarak ellerinden gelen türlü çabayı göstereceklerini söyledi. 2021 yılı içerisinde Şırnak Merkez, İdil, Cizre, Silopi ve Uludere ilçelerinde Tarım Ve Orman İl Müdürlüğü’nün talebi doğrultusunda çiftçilerimize eğitim vereceklerini belirtti.

“SAĞLIK SEN Başkan Yardımcısı Yalçın, Ziraat Fakültesinin çalışmalarını yakından takip ediyor, Fakültenin her geçen gün gösterdiği gelişmeleri yakından gözlemliyoruz. Öncelikle sizin gibi değerli bir hocamızın burada göreve gelmesiyle Ziraat Fakültesine büyük katkılar sağlayacak olmanızdan dolayı büyük bir mutluluk ve gurur duyduk ve heyecanlandık. Üniversitemize ve gençliğimize bilinçli, toplumsal duyarlılığa sahip, araştırıp geliştiren bireyler olması için sizlerin yaptığı çabalarla beraber bu katkının artarak devam edeceğini düşünüyoruz. Çocuklarımız ve gelecek bir nesil için, İdil’in gelişiminde ve tanınmasında Ziraat Fakültesinin çok olumlu sonuçları olacaktır. Öğrencilere barınmaları için Kredi Yurtlar Kurumuna bağlı en az 250 kişilik yurdun yapılması gerektiğini bunun için Gençlik ve Spor Bakanlığına yapılacak olan her tür talep, kampanya, faaliyet ve organizasyonlarda gönüllü olarak biz hazırız.” dedi. YALÇIN, ziyarette kendilerine gösterilen ilgi ve alakadan dolayı Fakültemiz Dekan V. Prof. Dr. Mehmet ŞİMŞEK Hocamıza teşekkür dileklerini sundu.