Online Konferans Serimizin Üçüncüsü "Kadınların Göç Sürecindeki Deneyimleri" Konferansı Gerçekleştirildi.

Merkez olarak düzenlediğimiz çevrimiçi konferans serisinin üçüncüsü, Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü Öğr. Üyesi Prof. Dr. Sema BUZ tarafından yoğunkatılım ve ilgiyle gerçekleştirildi. Göç, mültecilik, sığınmacılık konularında 21. yılını tamamladığını ifade eden Sema Hocamız, göç süreçlerinde toplumsal cinsiyetten ötürü dezavantajlı konumlara sahip olan kadınların deneyimlerine odaklanmıştır. Geçmişte göç süreçlerinin failleri çoğunlukla erkekler olduğu için göçün erkek-merkezli bir sosyal gerçeklik olarak tanımlanmasının aksine günümüzde kadınların göç süreçlerinde aktif/fail konumuna geçtiğine dikkat çekilmiştir. Konferans üniversitemizin akademik personelleri, öğrencileri ve dışardan katılım sağlayan kişilerin soru ve katkılarıyla son bulmuştur.