KAMU SEN FAKÜLTEMİZİ ZİYARET ETTİ.

KAMU SEN Şırnak Şube Başkanı Turgut TATAR ve TÜRK EĞİTİM SEN İdil İlçe Temsilcisi Öğr. Gör. Ramazan ÖZTÜRK Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Mehmet ŞİMŞEK’e hayırlı olsun ziyaretinde bulundular.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Mehmet ŞİMŞEK, Üniversite olarak bölge halkına istihdam için sürekli projeler üretmeye çalıştıklarını, Uludere ilçemizde bulunan 5 adet barajda alabalık üretimi için hazırlanan projenin DİKA (Dicle Kalkınma Ajansı) tarafından kabul edildiğini ve çalışmaların devam ettiğini, bölge halkının buralarda istihdam edileceğini ve çalışmalar sonunda bölge halkının ucuz ve taze balık yiyebileceğini belirtti. Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Mehmet ŞİMŞEK, Cizre Barajının faaliyete geçmesi ile birlikte İdil, Cizre ilçelerimiz ile Mardin ilinin bir kısım tarlalarının sulanabilir hale geleceğini, böylelikle tarım üretiminin daha da artacağını belirtti. Dünyada vuku bulan COVİD-19 Salgını ile birlikte tarıma olan ihtiyacın daha da arttığını, bilinçli tarım yapılabilmesi için donanımlı ziraat mühendislerine ihtiyaç olduğunu bunun için Ziraat Fakültesi olarak ellerinden gelen her türlü çabayı göstereceklerini söyledi.