Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü I. YARIYIL |
|||||||
Ders Kodu | Ders Adı | Zorunlu/Seçmeli | Saat | T | U | K | AKTS |
OZ101 | Türk Dili I | Zorunlu | 2 | 2 | 0 | 2 | 2 |
OZ103 | Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I | Zorunlu | 2 | 2 | 0 | 2 | 2 |
GMS101 | Turizme GiriÅŸ | Zorunlu | 2 | 2 | 0 | 3 | 3 |
GMS102 | Araştırma Yöntemleri | Zorunlu | 2 | 2 | 0 | 3 | 3 |
GMS103 | Mutfak Sanatlarına Giriş | Zorunlu | 3 | 3 | 0 | 3 | 4 |
GMS104 | Gastronomi ve Gıda Bilimine Giriş | Zorunlu | 3 | 3 | 0 | 3 | 4 |
GMS105 | BiliÅŸim Teknolojileri | Zorunlu | 3 | 1 | 2 | 2 | 3 |
GMS106 | Uygulamalı İngilizce I | Zorunlu | 6 | 2 | 4 | 4 | 6 |
GMS900 | Dijital Okuryazarlık | Zorunlu |  |  |  |  | 3 |
OZ121 | İngilizce I | Zorunlu | 2 | 2 | 0 | 2 | 3 |
TOPLAM | 25 | 19 | 6 | 24 | 30 |
Â
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü  II. YARIYIL |
|||||||
Ders Kodu | Ders Adı | Zorunlu/Seçmeli | Saat | T | U | K | AKTS |
OZ102 | Türk Dili II | Zorunlu | 2 | 2 | 0 | 2 | 2 |
OZ104 | Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi II | Zorunlu | 2 | 2 | 0 | 2 | 2 |
GMS201 | Yiyecek-İçecek Hizmetleri Yönetimi | Zorunlu | 2 | 2 | 0 | 2 | 3 |
GSM202 | Mutfak İş Güvenliği ve İlk Yardım | Zorunlu | 3 | 1 | 2 | 2 | 3 |
GSM203 | Beslenmenin Temel İlkeleri | Zorunlu | 3 | 3 | 0 | 3 | 4 |
GSM204 | Yiyecek İçecek Servisi | Zorunlu | 3 | 1 | 2 | 2 | 4 |
GSM205 | Genel İşletme | Zorunlu | 2 | 2 | 0 | 3 | 3 |
GSM206 | Uygulamalı İngilizce II | Zorunlu | 6 | 2 | 4 | 4 | 6 |
OZ122 | İngilizce II | Zorunlu | 2 | 2 | 0 | 2 | 3 |
TOPLAM | 25 | 17 | 8 | 22 | 30 |
Â
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü  III. YARIYIL |
|||||||
Ders Kodu |
Ders Adı | Zorunlu/Seçmeli | Saat | T | U | K | AKTS |
GMS301 | Gıda Mikrobiyolojisi | Zorunlu | 3 | 3 | 0 | 3 | 4 |
GMS302 | Genel Muhasebe | Zorunlu | 2 | 2 | 0 | 3 | 4 |
GMS303 | Protokol ve Görgü Kuralları | Zorunlu | 2 | 2 | 0 | 2 | 3 |
GMS304 | Gıda Teknolojisi | Zorunlu | 3 | 3 | 0 | 3 | 3 |
GMS305 | Finansal Okur Yazarlık | Zorunlu | 2 | 2 | 0 | 2 | 2 |
GMS306 | Pazarlama | Zorunlu | 2 | 2 | 0 | 3 | 4 |
GMS307 | Mesleki İngilizce I | Zorunlu | 3 | 3 | 0 | 3 | 4 |
GMS308 | Moleküler Gastronomi | Zorunlu | 2 | 2 | 0 | 2 | 3 |
GMS309 | Beslenme Antropolojisi | Zorunlu | 2 | 2 | 0 | 2 | 3 |
TOPLAM | 21 | 21 | 0 | 23 | 30 |
Â
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü  IV. YARIYIL |
|||||||
Ders Kodu | Ders Adı | Zorunlu/Seçmeli | Saat | T | U | K | AKTS |
GMS401 | Gıda Güvenliği | Zorunlu | 2 | 2 | 0 | 2 | 4 |
GMS402 | Yiyecek İçecek İşletmelerinde Maliyet Muhasebesi | Zorunlu | 3 | 1 | 2 | 2 | 4 |
GMS403 | Temel Yemek PiÅŸirme Teknikleri | Zorunlu | 4 | 2 | 2 | 3 | 4 |
GMS404 | Mesleki İngilizce II | Zorunlu | 3 | 3 | 0 | 3 | 4 |
GMS405 | Turizmde İletişim ve Halkla İlişkiler | Zorunlu | 2 | 2 | 0 | 2 | 3 |
GMS406 | Gıda Coğrafyası | Zorunlu | 2 | 2 | 0 | 2 | 3 |
GMS407 | Mutfak Yönetimi ve Tasarımı | Zorunlu | 2 | 2 | 0 | 2 | 3 |
GMS408 | Doğu Ve Güneydoğu Anadolu Mutfakları | Zorunlu | 3 | 1 | 2 | 2 | 5 |
TOPLAM | 21 | 15 | 6 | 18 | 30 |
Â
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü  V. YARIYIL |
|||||||
Ders Kodu | Ders Adı | Zorunlu/Seçmeli | Saat | T | U | K | AKTS |
GMS501 | İçecek Teknolojisi | Zorunlu | 2 | 2 | 0 | 2 | 3 |
GMS502 | Şırnak Mutfağı | Zorunlu | 3 | 1 | 2 | 2 | 4 |
GMS503 | Yiyecek İçecek İşletmelerinde Otomasyon Sistemleri | Zorunlu | 4 | 2 | 2 | 3 | 4 |
GMS504 | Mesleki İngilizce III | Zorunlu | 3 | 3 | 0 | 3 | 4 |
GMS505 | Gıda Hijyeni | Zorunlu | 2 | 2 | 0 | 2 | 2 |
GMS506 | GiriÅŸimcilik I | Zorunlu | 2 | 2 | 0 | 2 | 2 |
 | Seçmeli Ders II | Seçmeli |  |  |  |  | 3 |
 | Seçmeli Ders II | Seçmeli |  |  |  |  | 3 |
 | Zorunlu Seçmeli Yabancı Dil I (Arapça,Almanca,Rus) | Seçmeli | 4 | 4 | 0 | 4 | 5 |
TOPLAM | Â | Â | Â | Â | 30 |
Â
V. YARIYIL (SEÇMELİ DERSLER) |
|||||||
Ders Kodu | Ders Adı | Zorunlu/Seçmeli | Saat | T | U | K | AKTS |
GMS550 | Verimlilik | Seçmeli | 2 | 2 | 0 | 2 | 3 |
GSM551 | Değerler Eğitimi | Seçmeli | 2 | 2 | 0 | 2 | 3 |
GSM552 | Yaratıcılık | Seçmeli | 2 | 2 | 0 | 2 | 3 |
Gsm553 | Ergonomik Restoran Tasarımı ve Güvenliği | Seçmeli | 2 | 2 | 0 | 2 | 3 |
GSM554 | Beden Eğitimi | Seçmeli | 3 | 1 | 2 | 2 | 3 |
GSM555 | Müzik | Seçmeli | 3 | 1 | 2 | 2 | 3 |
GSM556 | Endüstriyel Mutfak Planlaması | Seçmeli | 2 | 2 | 0 | 2 | 3 |
GSM557 | Karadeniz Mutfağı | Seçmeli | 2 | 2 | 0 | 2 | 3 |
GSM558 | Fermente İçecekler | Seçmeli | 2 | 2 | 0 | 2 | 3 |
GMS570 | Zorunlu Seçmeli Yabancı Dil I (Arapça) | Seçmeli | 4 | 4 | 0 | 4 | 5 |
GMS571 | Zorunlu Seçmeli Yabancı Dil I (Almanca) | Seçmeli | 4 | 4 | 0 | 4 | 5 |
GSM572 | Zorunlu Seçmeli Yabancı Dil I (Rusça) | Seçmeli | 4 | 4 | 0 | 4 | 5 |
Â
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü  VI. YARIYIL |
|||||||
Ders Kodu | Ders Adı | Zorunlu/Seçmeli | Saat | T | U | K | AKTS |
GMS601 | Menü Planlama | Zorunlu | 3 | 1 | 2 | 2 | 3 |
GMS602 | Soğuk Mutfak Uygulamaları | Zorunlu | 3 | 1 | 2 | 2 | 3 |
GMS603 | GiriÅŸimcilik II | Zorunlu | 2 | 2 | 0 | 2 | 2 |
GMS604 | Gıda Mevzuatı | Zorunlu | 2 | 2 | 0 | 2 | 3 |
GMS605 | Uluslararası Mutfaklar | Zorunlu | 4 | 2 | 2 | 3 | 4 |
GMS606 | Mesleki İngilizce VI | Zorunlu | 3 | 3 | 0 | 3 | 4 |
 | Seçmeli Ders I | Seçmeli |  |  |  |  | 3 |
 | Seçmeli Ders II | Seçmeli |  |  |  |  | 3 |
 | Seçmeli Yabancı Dil II (Arapça, Almanca, Rusça) | Seçmeli | 4 | 4 | 0 | 4 | 5 |
TOPLAM | Â | Â | Â | Â | 30 |
Â
VI. YARIYIL (SEÇMELİ DERSLER) |
|||||||
Ders Kodu | Ders Adı | Zorunlu/Seçmeli | Saat | T | U | K | AKTS |
GMS650 | Bilimsel ve Kültürel Etkinlikler | Seçmeli | 2 | 2 | 0 | 2 | 3 |
GMS651 | Proje Hazırlama | Seçmeli | 2 | 2 | 0 | 2 | 3 |
GMS652 | Vejeteryan Mutfağı | Seçmeli | 2 | 2 | 0 | 2 | 3 |
GMS653 | Şarap Bilimi | Seçmeli | 3 | 1 | 2 | 2 | 3 |
GMS654 | Yeşil Restorancılık | Seçmeli | 2 | 2 | 0 | 2 | 3 |
GMS655 | Birim ve Lezzet | Seçmeli | 2 | 2 | 0 | 2 | 3 |
GMS656 | Yenen Yabani Otlar | Seçmeli | 3 | 1 | 2 | 2 | 3 |
GMS657 | İş Etiği | Seçmeli | 2 | 2 | 0 | 2 | 3 |
GMS658 | El Sanatları | Seçmeli | 3 | 1 | 2 | 3 | 3 |
GMS659 | Türk Tatlıları | Seçmeli | 2 | 2 | 0 | 2 | 3 |
GMS660 | Zorunlu Seçmeli Yabancı Dil I (Arapça) | Seçmeli | 4 | 4 | 0 | 4 | 5 |
GMS661 | Zorunlu Seçmeli Yabancı Dil I (Arapça) | Seçmeli | 4 | 4 | 0 | 4 | 5 |
GMS662 | Zorunlu Seçmeli Yabancı Dil I (Rusça) | Seçmeli | 4 | 4 | 0 | 4 | 5 |
Â
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü  VII. YARIYIL |
|||||||
Ders Kodu | Ders Adı | Zorunlu/Seçmeli | Saat | T | U | K | AKTS |
GMS701 | Ziyafet Organizasyon Yönetimi | Zorunlu | 2 | 2 | 0 | 2 | 3 |
GMS702 | Temel Pastacılık Teknikleri | Zorunlu | 6 | 2 | 4 | 4 | 6 |
GMS703 | Mesleki İngilizce V | Zorunlu | 3 | 3 | 0 | 3 | 4 |
 | Seçmeli Ders I | Zorunlu |  |  |  |  | 3 |
 | Seçmeli Ders II | Seçmeli |  |  |  |  | 3 |
 | Seçmeli Ders III | Seçmeli |  |  |  |  | 3 |
 | Seçmeli Ders IV | Seçmeli |  |  |  |  | 3 |
 | Seçmeli Yabancı Dil III (Arapça, Almanca, Rusça) | Seçmeli | 4 | 4 | 0 | 4 | 5 |
TOPLAM | Â | Â | Â | Â | 30 |
Â
 VII. YARIYIL (SEÇMELİ DERSLER) |
|||||||
Ders Kodu | Ders Adı | Zorunlu/Seçmeli | Saat | T | U | K | AKTS |
GMS750 | Ekmek ve Kahvaltılık | Seçmeli | 3 | 1 | 2 | 2 | 3 |
GMS751 | Çikolata ve Şeker Süsleme | Seçmeli | 3 | 1 | 2 | 2 | 3 |
GMS752 | Amerikan Mutfak Kültürü | Seçmeli | 3 | 1 | 2 | 2 | 3 |
GMS753 | avrupa Mutfak Kültürü | Seçmeli | 3 | 1 | 2 | 2 | 3 |
GMS754 | Uzak Doğu Mutfak Kültürü | Seçmeli | 3 | 1 | 2 | 2 | 3 |
GMS755 | Yiyecek İçecek endüstrisinde Kariyer İmkanları | Seçmeli | 3 | 1 | 2 | 2 | 3 |
GMS756 | Miksoloji | Seçmeli | 3 | 1 | 2 | 2 | 3 |
GMS757 | A la Carte Tatlılar | Seçmeli | 2 | 2 | 0 | 2 | 3 |
GMS758 | Distile İçecekler | Seçmeli | 2 | 2 | 0 | 2 | 3 |
GMS759 | Hamur Şekillendirme Yöntemleri | Seçmeli | 2 | 2 | 0 | 2 | 3 |
GMS760 | Gastronomi Yazarlığı | Seçmeli | 2 | 2 | 0 | 2 | 3 |
GMS761 | Yemek Stilisliği ve Fotoğrafçılık | Seçmeli | 2 | 2 | 0 | 2 | 3 |
GMS762 | Antik Yemek Kültürü | Seçmeli | 2 | 2 | 0 | 2 | 3 |
GMS770 | Seçmeli Yabancı Dil III (Arapça) | Seçmeli | 4 | 4 | 0 | 4 | 5 |
GMS771 | Seçmeli Yabancı Dil III (Almanca) | Seçmeli | 4 | 4 | 0 | 4 | 5 |
GMS772 | Seçmeli Yabancı Dil III (Rusça) | Seçmeli | 4 | 4 | 0 | 4 | 5 |
Â
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü VIII. YARIYIL |
|||||||
Ders Kodu | Ders Adı | Zorunlu/Seçmeli | Saat | T | U | K | AKTS |
GMS801 | Bitirme Projesi | Zorunlu | 4 | 2 | 2 | 3 | 6 |
GMS802 | Türk Mutfağı | Zorunlu | 3 | 1 | 2 | 2 | 3 |
GMS803 | Mesleki İngilizce VI | Zorunlu | 3 | 3 | 0 | 3 | 4 |
 | Seçmeli Ders I | Seçmeli |  |  |  |  | 4 |
 | Seçmeli Ders II | Seçmeli |  |  |  |  | 4 |
 | Seçmeli Ders II | Seçmeli |  |  |  |  | 4 |
 | Zorunlu Seçmeli Yabancı Dil IV (Arapça, Almanca, Rusça) | Seçmeli | 4 | 4 | 0 | 4 | 5 |
TOPLAM | Â | Â | Â | Â | 30 |
Â
 VIII. YARIYIL (SEÇMELİ DERSLER) |
|||||||
Ders Kodu | Ders Adı | Zorunlu/Seçmeli | Saat | T | U | K | AKTS |
GMS850 | Gastronomide Yeni Eğilimler | Seçmeli | 3 | 3 | 0 | 3 | 4 |
GMS851 | Endüstriyel Mutfak Planlaması | Seçmeli | 3 | 3 | 0 | 3 | 4 |
GMS852 | Glutensiz Yemekler | Seçmeli | 3 | 3 | 0 | 3 | 4 |
GMS870 | Seçmeli Yabancı Dil IV (Arapça) | Seçmeli | 4 | 4 | 0 | 4 | 5 |
GMS871 | Seçmeli Yabancı Dil IV (Almanca) | Seçmeli | 4 | 4 | 0 | 4 | 5 |
GMS872 | Seçmeli Yabancı Dil IV (Rusça) | Seçmeli | 4 | 4 | 0 | 4 | 5 |