Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü
  • Anasayfa
  • Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü

1. YARIYIL Ders içerikleri için tıklayınız.

2. YARIYIL Ders içerikleri için tıklayınız.

3. YARIYIL Ders içerikleri için tıklayınız.

4. YARIYIL Ders içerikleri için tıklayınız.

5. YARIYIL Ders içerikleri için tıklayınız.

6. YARIYIL Ders içerikleri için tıklayınız.

7. YARIYIL Ders içerikleri için tıklayınız.

8. YARIYIL Ders içerikleri için tıklayınız.

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü  I. YARIYIL 

Ders Kodu Ders Adı Zorunlu/Seçmeli Saat T U K AKTS
OZ101 Türk Dili I Zorunlu 2 2 0 2 2
OZ103 Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I Zorunlu 2 2 0 2 2
GMS101 Turizme Giriş Zorunlu 2 2 0 3 3
GMS102 Araştırma Yöntemleri Zorunlu 2 2 0 3 3
GMS103 Mutfak Sanatlarına Giriş Zorunlu 3 3 0 3 4
GMS104 Gastronomi ve Gıda Bilimine Giriş Zorunlu 3 3 0 3 4
GMS105 Bilişim Teknolojileri Zorunlu 3 1 2 2 3
GMS106 Uygulamalı İngilizce I Zorunlu 6 2 4 4 6
GMS900 Dijital Okuryazarlık Zorunlu         3
OZ121 İngilizce I Zorunlu 2 2 0 2 3
TOPLAM 25 19 6 24 30

 

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü  II. YARIYIL

Ders Kodu Ders Adı Zorunlu/Seçmeli Saat T U K AKTS
OZ102 Türk Dili II Zorunlu 2 2 0 2 2
OZ104 Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi II Zorunlu 2 2 0 2 2
GMS201 Yiyecek-İçecek Hizmetleri Yönetimi Zorunlu 2 2 0 2 3
GMS202 Mutfak İş Güvenliği ve İlk Yardım Zorunlu 3 1 2 2 3
GMS203 Beslenmenin Temel İlkeleri Zorunlu 3 3 0 3 4
GMS204 Yiyecek İçecek Servisi Zorunlu 3 1 2 2 4
GMS205 Genel İşletme Zorunlu 2 2 0 3 3
GMS206 Uygulamalı İngilizce II Zorunlu 6 2 4 4 6
OZ122 İngilizce II Zorunlu 2 2 0 2 3
TOPLAM 25 17 8 22 30

 

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü  III. YARIYIL


Ders Kodu
Ders Adı Zorunlu/Seçmeli Saat T U K AKTS
GMS301 Gıda Mikrobiyolojisi Zorunlu 3 3 0 3 4
GMS302 Genel Muhasebe Zorunlu 2 2 0 3 4
GMS303 Protokol ve Görgü Kuralları Zorunlu 2 2 0 2 3
GMS304 Gıda Teknolojisi Zorunlu 3 3 0 3 3
GMS305 Finansal Okur Yazarlık Zorunlu 2 2 0 2 2
GMS306 Pazarlama Zorunlu 2 2 0 3 4
GMS307 Mesleki İngilizce I Zorunlu 3 3 0 3 4
GMS308 Moleküler Gastronomi Zorunlu 2 2 0 2 3
GMS309 Beslenme Antropolojisi Zorunlu 2 2 0 2 3
TOPLAM 21 21 0 23 30

 

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü  IV. YARIYIL

Ders Kodu Ders Adı Zorunlu/Seçmeli Saat T U K AKTS
GMS401 Gıda Güvenliği Zorunlu 2 2 0 2 4
GMS402 Yiyecek İçecek İşletmelerinde Maliyet Muhasebesi Zorunlu 3 1 2 2 4
GMS403 Temel Yemek Pişirme Teknikleri Zorunlu 4 2 2 3 4
GMS404 Mesleki İngilizce II Zorunlu 3 3 0 3 4
GMS405 Turizmde İletişim ve Halkla İlişkiler Zorunlu 2 2 0 2 3
GMS406 Gıda Coğrafyası Zorunlu 2 2 0 2 3
GMS407 Mutfak Yönetimi ve Tasarımı Zorunlu 2 2 0 2 3
GMS408 Doğu Ve Güneydoğu Anadolu Mutfakları Zorunlu 3 1 2 2 5
TOPLAM 21 15 6 18 30

 

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü  V. YARIYIL

Ders Kodu Ders Adı Zorunlu/Seçmeli Saat T U K AKTS
GMS501 İçecek Teknolojisi Zorunlu 2 2 0 2 3
GMS502 Şırnak Mutfağı Zorunlu 3 1 2 2 4
GMS503 Yiyecek İçecek İşletmelerinde Otomasyon Sistemleri Zorunlu 4 2 2 3 4
GMS504 Mesleki İngilizce III Zorunlu 3 3 0 3 4
GMS505 Gıda Hijyeni Zorunlu 2 2 0 2 2
GMS506 Girişimcilik I Zorunlu 2 2 0 2 2
  Seçmeli Ders II Seçmeli         3
  Seçmeli Ders II Seçmeli         3
  Zorunlu Seçmeli Yabancı Dil I (Arapça,Almanca,Rus) Seçmeli 4 4 0 4 5
TOPLAM         30

 

V. YARIYIL (SEÇMELİ DERSLER) 

Ders Kodu Ders Adı Zorunlu/Seçmeli Saat T U K AKTS
GMS550 Verimlilik Seçmeli 2 2 0 2 3
GMS551 Değerler Eğitimi Seçmeli 2 2 0 2 3
GMS552 Yaratıcılık Seçmeli 2 2 0 2 3
GMS553 Ergonomik Restoran Tasarımı ve Güvenliği Seçmeli 2 2 0 2 3
GMS554 Beden Eğitimi Seçmeli 3 1 2 2 3
GMS555 Müzik Seçmeli 3 1 2 2 3
GMS556 Endüstriyel Mutfak Planlaması Seçmeli 2 2 0 2 3
GMS557 Karadeniz Mutfağı Seçmeli 2 2 0 2 3
GMS558 Fermente İçecekler Seçmeli 2 2 0 2 3
GMS560 Zorunlu Seçmeli Yabancı Dil I (Arapça) Seçmeli 4 4 0 4 5
GMS561 Zorunlu Seçmeli Yabancı Dil I (Almanca) Seçmeli 4 4 0 4 5
GMS562 Zorunlu Seçmeli Yabancı Dil I (Rusça) Seçmeli 4 4 0 4 5

 

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü  VI. YARIYIL

Ders Kodu Ders Adı Zorunlu/Seçmeli Saat T U K AKTS
GMS601 Menü Planlama Zorunlu 3 1 2 2 3
GMS602 Soğuk Mutfak Uygulamaları Zorunlu 3 1 2 2 3
GMS603 Girişimcilik II Zorunlu 2 2 0 2 2
GMS604 Gıda Mevzuatı Zorunlu 2 2 0 2 3
GMS605 Mesleki İngilizce VI Zorunlu 4 2 2 3 4
GMS606 Uluslararası Mutfaklar Zorunlu 3 3 0 3 4
  Seçmeli Ders I Seçmeli         3
  Seçmeli Ders II Seçmeli         3
  Seçmeli Yabancı Dil II (Arapça, Almanca, Rusça) Seçmeli 4 4 0 4 5
TOPLAM         30

 

VI. YARIYIL (SEÇMELİ DERSLER)

Ders Kodu Ders Adı Zorunlu/Seçmeli Saat T U K AKTS
GMS650 Bilimsel ve Kültürel Etkinlikler Seçmeli 2 2 0 2 3
GMS651 Proje Hazırlama Seçmeli 2 2 0 2 3
GMS652 Vejeteryan Mutfağı Seçmeli 2 2 0 2 3
GMS653 Şarap Bilimi Seçmeli 3 1 2 2 3
GMS654 Yeşil Restorancılık Seçmeli 2 2 0 2 3
GMS655 Birim ve Lezzet Seçmeli 2 2 0 2 3
GMS656 Yenen Yabani Otlar Seçmeli 3 1 2 2 3
GMS657 İş Etiği Seçmeli 2 2 0 2 3
GMS658 El Sanatları Seçmeli 3 1 2 3 3
GMS659 Türk Tatlıları Seçmeli 2 2 0 2 3
GMS660 Zorunlu Seçmeli Yabancı Dil I (Arapça) Seçmeli 4 4 0 4 5
GMS661 Zorunlu Seçmeli Yabancı Dil I (Almanca) Seçmeli 4 4 0 4 5
GMS662 Zorunlu Seçmeli Yabancı Dil I (Rusça) Seçmeli 4 4 0 4 5

 

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü  VII. YARIYIL

Ders Kodu Ders Adı Zorunlu/Seçmeli Saat T U K AKTS
GMS701 Ziyafet Organizasyon Yönetimi Zorunlu 2 2 0 2 3
GMS702 Temel Pastacılık Teknikleri Zorunlu 6 2 4 4 6
GMS703 Mesleki İngilizce V Zorunlu 3 3 0 3 4
  Seçmeli Ders I Zorunlu         3
  Seçmeli Ders II Seçmeli         3
  Seçmeli Ders III Seçmeli         3
  Seçmeli Ders IV Seçmeli         3
  Seçmeli Yabancı Dil III (Arapça, Almanca, Rusça) Seçmeli 4 4 0 4 5
TOPLAM         30

 

 VII. YARIYIL (SEÇMELİ DERSLER)

Ders Kodu Ders Adı Zorunlu/Seçmeli Saat T U K AKTS
GMS750 Ekmek ve Kahvaltılık Seçmeli 3 1 2 2 3
GMS751 Çikolata ve Şeker Süsleme Seçmeli 3 1 2 2 3
GMS752 Amerikan Mutfak Kültürü Seçmeli 3 1 2 2 3
GMS753 avrupa Mutfak Kültürü Seçmeli 3 1 2 2 3
GMS754 Uzak Doğu Mutfak Kültürü Seçmeli 3 1 2 2 3
GMS755 Yiyecek İçecek endüstrisinde Kariyer İmkanları Seçmeli 3 1 2 2 3
GMS756 Miksoloji Seçmeli 3 1 2 2 3
GMS757 A la Carte Tatlılar Seçmeli 2 2 0 2 3
GMS758 Distile İçecekler Seçmeli 2 2 0 2 3
GMS759 Hamur Şekillendirme Yöntemleri Seçmeli 2 2 0 2 3
GMS760 Gastronomi Yazarlığı Seçmeli 2 2 0 2 3
GMS761 Yemek Stilisliği ve Fotoğrafçılık Seçmeli 2 2 0 2 3
GMS762 Antik Yemek Kültürü Seçmeli 2 2 0 2 3
GMS763 Seçmeli Yabancı Dil III (Arapça) Seçmeli 4 4 0 4 5
GMS764 Seçmeli Yabancı Dil III (Almanca) Seçmeli 4 4 0 4 5
GMS765 Seçmeli Yabancı Dil III (Rusça) Seçmeli 4 4 0 4 5

 

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü VIII. YARIYIL

Ders Kodu Ders Adı Zorunlu/Seçmeli Saat T U K AKTS
GMS801 Bitirme Projesi Zorunlu 4 2 2 3 6
GMS802 Türk Mutfağı Zorunlu 3 1 2 2 3
GMS803 Mesleki İngilizce VI Zorunlu 3 3 0 3 4
  Seçmeli Ders I Seçmeli         4
  Seçmeli Ders II Seçmeli         4
  Seçmeli Ders II Seçmeli         4
  Zorunlu Seçmeli Yabancı Dil IV (Arapça, Almanca, Rusça) Seçmeli 4 4 0 4 5
TOPLAM         30

 

 VIII. YARIYIL (SEÇMELİ DERSLER)

Ders Kodu Ders Adı Zorunlu/Seçmeli Saat T U K AKTS
GMS850 Gastronomide Yeni Eğilimler Seçmeli 3 3 0 3 4
GMS851 Endüstriyel Mutfak Planlaması Seçmeli 3 3 0 3 4
GMS852 Glutensiz Yemekler Seçmeli 3 3 0 3 4
GMS853 Seçmeli Yabancı Dil IV (Arapça) Seçmeli 4 4 0 4 5
GMS854 Seçmeli Yabancı Dil IV (Almanca) Seçmeli 4 4 0 4 5
GMS855 Seçmeli Yabancı Dil IV (Rusça) Seçmeli 4 4 0 4 5