1. YARIYIL Ders içerikleri için tıklayınız.
2. YARIYIL Ders içerikleri için tıklayınız.
3. YARIYIL Ders içerikleri için tıklayınız.
4. YARIYIL Ders içerikleri için tıklayınız.
5. YARIYIL Ders içerikleri için tıklayınız.
6. YARIYIL Ders içerikleri için tıklayınız.
7. YARIYIL Ders içerikleri için tıklayınız.
8. YARIYIL Ders içerikleri için tıklayınız.
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü I. YARIYIL |
|||||||
Ders Kodu | Ders Adı | Zorunlu/Seçmeli | Saat | T | U | K | AKTS |
OZ101 | Türk Dili I | Zorunlu | 2 | 2 | 0 | 2 | 2 |
OZ103 | Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I | Zorunlu | 2 | 2 | 0 | 2 | 2 |
GMS101 | Turizme GiriÅŸ | Zorunlu | 2 | 2 | 0 | 3 | 3 |
GMS102 | AraÅŸtırma Yöntemleri | Zorunlu | 2 | 2 | 0 | 3 | 3 |
GMS103 | Mutfak Sanatlarına Giriş | Zorunlu | 3 | 3 | 0 | 3 | 4 |
GMS104 | Gastronomi ve Gıda Bilimine Giriş | Zorunlu | 3 | 3 | 0 | 3 | 4 |
GMS105 | BiliÅŸim Teknolojileri | Zorunlu | 3 | 1 | 2 | 2 | 3 |
GMS106 | Uygulamalı İngilizce I | Zorunlu | 6 | 2 | 4 | 4 | 6 |
GMS900 | Dijital Okuryazarlık | Zorunlu | 3 | ||||
OZ121 | İngilizce I | Zorunlu | 2 | 2 | 0 | 2 | 3 |
TOPLAM | 25 | 19 | 6 | 24 | 30 |
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü II. YARIYIL |
|||||||
Ders Kodu | Ders Adı | Zorunlu/Seçmeli | Saat | T | U | K | AKTS |
OZ102 | Türk Dili II | Zorunlu | 2 | 2 | 0 | 2 | 2 |
OZ104 | Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi II | Zorunlu | 2 | 2 | 0 | 2 | 2 |
GMS201 | Yiyecek-İçecek Hizmetleri Yönetimi | Zorunlu | 2 | 2 | 0 | 2 | 3 |
GMS202 | Mutfak İş GüvenliÄŸi ve İlk Yardım | Zorunlu | 3 | 1 | 2 | 2 | 3 |
GMS203 | Beslenmenin Temel İlkeleri | Zorunlu | 3 | 3 | 0 | 3 | 4 |
GMS204 | Yiyecek İçecek Servisi | Zorunlu | 3 | 1 | 2 | 2 | 4 |
GMS205 | Genel İşletme | Zorunlu | 2 | 2 | 0 | 3 | 3 |
GMS206 | Uygulamalı İngilizce II | Zorunlu | 6 | 2 | 4 | 4 | 6 |
OZ122 | İngilizce II | Zorunlu | 2 | 2 | 0 | 2 | 3 |
TOPLAM | 25 | 17 | 8 | 22 | 30 |
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü III. YARIYIL |
|||||||
Ders Kodu |
Ders Adı | Zorunlu/Seçmeli | Saat | T | U | K | AKTS |
GMS301 | Gıda Mikrobiyolojisi | Zorunlu | 3 | 3 | 0 | 3 | 4 |
GMS302 | Genel Muhasebe | Zorunlu | 2 | 2 | 0 | 3 | 4 |
GMS303 | Protokol ve Görgü Kuralları | Zorunlu | 2 | 2 | 0 | 2 | 3 |
GMS304 | Gıda Teknolojisi | Zorunlu | 3 | 3 | 0 | 3 | 3 |
GMS305 | Finansal Okur Yazarlık | Zorunlu | 2 | 2 | 0 | 2 | 2 |
GMS306 | Pazarlama | Zorunlu | 2 | 2 | 0 | 3 | 4 |
GMS307 | Mesleki İngilizce I | Zorunlu | 3 | 3 | 0 | 3 | 4 |
GMS308 | Moleküler Gastronomi | Zorunlu | 2 | 2 | 0 | 2 | 3 |
GMS309 | Beslenme Antropolojisi | Zorunlu | 2 | 2 | 0 | 2 | 3 |
TOPLAM | 21 | 21 | 0 | 23 | 30 |
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü IV. YARIYIL |
|||||||
Ders Kodu | Ders Adı | Zorunlu/Seçmeli | Saat | T | U | K | AKTS |
GMS401 | Gıda GüvenliÄŸi | Zorunlu | 2 | 2 | 0 | 2 | 4 |
GMS402 | Yiyecek İçecek İşletmelerinde Maliyet Muhasebesi | Zorunlu | 3 | 1 | 2 | 2 | 4 |
GMS403 | Temel Yemek PiÅŸirme Teknikleri | Zorunlu | 4 | 2 | 2 | 3 | 4 |
GMS404 | Mesleki İngilizce II | Zorunlu | 3 | 3 | 0 | 3 | 4 |
GMS405 | Turizmde İletişim ve Halkla İlişkiler | Zorunlu | 2 | 2 | 0 | 2 | 3 |
GMS406 | Gıda Coğrafyası | Zorunlu | 2 | 2 | 0 | 2 | 3 |
GMS407 | Mutfak Yönetimi ve Tasarımı | Zorunlu | 2 | 2 | 0 | 2 | 3 |
GMS408 | DoÄŸu Ve GüneydoÄŸu Anadolu Mutfakları | Zorunlu | 3 | 1 | 2 | 2 | 5 |
TOPLAM | 21 | 15 | 6 | 18 | 30 |
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü V. YARIYIL |
|||||||
Ders Kodu | Ders Adı | Zorunlu/Seçmeli | Saat | T | U | K | AKTS |
GMS501 | İçecek Teknolojisi | Zorunlu | 2 | 2 | 0 | 2 | 3 |
GMS502 | Şırnak Mutfağı | Zorunlu | 3 | 1 | 2 | 2 | 4 |
GMS503 | Yiyecek İçecek İşletmelerinde Otomasyon Sistemleri | Zorunlu | 4 | 2 | 2 | 3 | 4 |
GMS504 | Mesleki İngilizce III | Zorunlu | 3 | 3 | 0 | 3 | 4 |
GMS505 | Gıda Hijyeni | Zorunlu | 2 | 2 | 0 | 2 | 2 |
GMS506 | GiriÅŸimcilik I | Zorunlu | 2 | 2 | 0 | 2 | 2 |
Seçmeli Ders II | Seçmeli | 3 | |||||
Seçmeli Ders II | Seçmeli | 3 | |||||
Zorunlu Seçmeli Yabancı Dil I (Arapça,Almanca,Rus) | Seçmeli | 4 | 4 | 0 | 4 | 5 | |
TOPLAM | 30 |
V. YARIYIL (SEÇMELİ DERSLER) |
|||||||
Ders Kodu | Ders Adı | Zorunlu/Seçmeli | Saat | T | U | K | AKTS |
GMS550 | Verimlilik | Seçmeli | 2 | 2 | 0 | 2 | 3 |
GMS551 | DeÄŸerler EÄŸitimi | Seçmeli | 2 | 2 | 0 | 2 | 3 |
GMS552 | Yaratıcılık | Seçmeli | 2 | 2 | 0 | 2 | 3 |
GMS553 | Ergonomik Restoran Tasarımı ve GüvenliÄŸi | Seçmeli | 2 | 2 | 0 | 2 | 3 |
GMS554 | Beden EÄŸitimi | Seçmeli | 3 | 1 | 2 | 2 | 3 |
GMS555 | Müzik | Seçmeli | 3 | 1 | 2 | 2 | 3 |
GMS556 | Endüstriyel Mutfak Planlaması | Seçmeli | 2 | 2 | 0 | 2 | 3 |
GMS557 | Karadeniz Mutfağı | Seçmeli | 2 | 2 | 0 | 2 | 3 |
GMS558 | Fermente İçecekler | Seçmeli | 2 | 2 | 0 | 2 | 3 |
GMS560 | Zorunlu Seçmeli Yabancı Dil I (Arapça) | Seçmeli | 4 | 4 | 0 | 4 | 5 |
GMS561 | Zorunlu Seçmeli Yabancı Dil I (Almanca) | Seçmeli | 4 | 4 | 0 | 4 | 5 |
GMS562 | Zorunlu Seçmeli Yabancı Dil I (Rusça) | Seçmeli | 4 | 4 | 0 | 4 | 5 |
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü VI. YARIYIL |
|||||||
Ders Kodu | Ders Adı | Zorunlu/Seçmeli | Saat | T | U | K | AKTS |
GMS601 | Menü Planlama | Zorunlu | 3 | 1 | 2 | 2 | 3 |
GMS602 | Soğuk Mutfak Uygulamaları | Zorunlu | 3 | 1 | 2 | 2 | 3 |
GMS603 | GiriÅŸimcilik II | Zorunlu | 2 | 2 | 0 | 2 | 2 |
GMS604 | Gıda Mevzuatı | Zorunlu | 2 | 2 | 0 | 2 | 3 |
GMS605 | Mesleki İngilizce VI | Zorunlu | 4 | 2 | 2 | 3 | 4 |
GMS606 | Uluslararası Mutfaklar | Zorunlu | 3 | 3 | 0 | 3 | 4 |
Seçmeli Ders I | Seçmeli | 3 | |||||
Seçmeli Ders II | Seçmeli | 3 | |||||
Seçmeli Yabancı Dil II (Arapça, Almanca, Rusça) | Seçmeli | 4 | 4 | 0 | 4 | 5 | |
TOPLAM | 30 |
VI. YARIYIL (SEÇMELİ DERSLER) |
|||||||
Ders Kodu | Ders Adı | Zorunlu/Seçmeli | Saat | T | U | K | AKTS |
GMS650 | Bilimsel ve Kültürel Etkinlikler | Seçmeli | 2 | 2 | 0 | 2 | 3 |
GMS651 | Proje Hazırlama | Seçmeli | 2 | 2 | 0 | 2 | 3 |
GMS652 | Vejeteryan Mutfağı | Seçmeli | 2 | 2 | 0 | 2 | 3 |
GMS653 | Åžarap Bilimi | Seçmeli | 3 | 1 | 2 | 2 | 3 |
GMS654 | YeÅŸil Restorancılık | Seçmeli | 2 | 2 | 0 | 2 | 3 |
GMS655 | Birim ve Lezzet | Seçmeli | 2 | 2 | 0 | 2 | 3 |
GMS656 | Yenen Yabani Otlar | Seçmeli | 3 | 1 | 2 | 2 | 3 |
GMS657 | İş EtiÄŸi | Seçmeli | 2 | 2 | 0 | 2 | 3 |
GMS658 | El Sanatları | Seçmeli | 3 | 1 | 2 | 3 | 3 |
GMS659 | Türk Tatlıları | Seçmeli | 2 | 2 | 0 | 2 | 3 |
GMS660 | Zorunlu Seçmeli Yabancı Dil I (Arapça) | Seçmeli | 4 | 4 | 0 | 4 | 5 |
GMS661 | Zorunlu Seçmeli Yabancı Dil I (Almanca) | Seçmeli | 4 | 4 | 0 | 4 | 5 |
GMS662 | Zorunlu Seçmeli Yabancı Dil I (Rusça) | Seçmeli | 4 | 4 | 0 | 4 | 5 |
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü VII. YARIYIL |
|||||||
Ders Kodu | Ders Adı | Zorunlu/Seçmeli | Saat | T | U | K | AKTS |
GMS701 | Ziyafet Organizasyon Yönetimi | Zorunlu | 2 | 2 | 0 | 2 | 3 |
GMS702 | Temel Pastacılık Teknikleri | Zorunlu | 6 | 2 | 4 | 4 | 6 |
GMS703 | Mesleki İngilizce V | Zorunlu | 3 | 3 | 0 | 3 | 4 |
Seçmeli Ders I | Zorunlu | 3 | |||||
Seçmeli Ders II | Seçmeli | 3 | |||||
Seçmeli Ders III | Seçmeli | 3 | |||||
Seçmeli Ders IV | Seçmeli | 3 | |||||
Seçmeli Yabancı Dil III (Arapça, Almanca, Rusça) | Seçmeli | 4 | 4 | 0 | 4 | 5 | |
TOPLAM | 30 |
VII. YARIYIL (SEÇMELİ DERSLER) |
|||||||
Ders Kodu | Ders Adı | Zorunlu/Seçmeli | Saat | T | U | K | AKTS |
GMS750 | Ekmek ve Kahvaltılık | Seçmeli | 3 | 1 | 2 | 2 | 3 |
GMS751 | Çikolata ve Åžeker Süsleme | Seçmeli | 3 | 1 | 2 | 2 | 3 |
GMS752 | Amerikan Mutfak Kültürü | Seçmeli | 3 | 1 | 2 | 2 | 3 |
GMS753 | avrupa Mutfak Kültürü | Seçmeli | 3 | 1 | 2 | 2 | 3 |
GMS754 | Uzak DoÄŸu Mutfak Kültürü | Seçmeli | 3 | 1 | 2 | 2 | 3 |
GMS755 | Yiyecek İçecek endüstrisinde Kariyer İmkanları | Seçmeli | 3 | 1 | 2 | 2 | 3 |
GMS756 | Miksoloji | Seçmeli | 3 | 1 | 2 | 2 | 3 |
GMS757 | A la Carte Tatlılar | Seçmeli | 2 | 2 | 0 | 2 | 3 |
GMS758 | Distile İçecekler | Seçmeli | 2 | 2 | 0 | 2 | 3 |
GMS759 | Hamur Åžekillendirme Yöntemleri | Seçmeli | 2 | 2 | 0 | 2 | 3 |
GMS760 | Gastronomi Yazarlığı | Seçmeli | 2 | 2 | 0 | 2 | 3 |
GMS761 | Yemek StilisliÄŸi ve FotoÄŸrafçılık | Seçmeli | 2 | 2 | 0 | 2 | 3 |
GMS762 | Antik Yemek Kültürü | Seçmeli | 2 | 2 | 0 | 2 | 3 |
GMS763 | Seçmeli Yabancı Dil III (Arapça) | Seçmeli | 4 | 4 | 0 | 4 | 5 |
GMS764 | Seçmeli Yabancı Dil III (Almanca) | Seçmeli | 4 | 4 | 0 | 4 | 5 |
GMS765 | Seçmeli Yabancı Dil III (Rusça) | Seçmeli | 4 | 4 | 0 | 4 | 5 |
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü VIII. YARIYIL |
|||||||
Ders Kodu | Ders Adı | Zorunlu/Seçmeli | Saat | T | U | K | AKTS |
GMS801 | Bitirme Projesi | Zorunlu | 4 | 2 | 2 | 3 | 6 |
GMS802 | Türk Mutfağı | Zorunlu | 3 | 1 | 2 | 2 | 3 |
GMS803 | Mesleki İngilizce VI | Zorunlu | 3 | 3 | 0 | 3 | 4 |
Seçmeli Ders I | Seçmeli | 4 | |||||
Seçmeli Ders II | Seçmeli | 4 | |||||
Seçmeli Ders II | Seçmeli | 4 | |||||
Zorunlu Seçmeli Yabancı Dil IV (Arapça, Almanca, Rusça) | Seçmeli | 4 | 4 | 0 | 4 | 5 | |
TOPLAM | 30 |
VIII. YARIYIL (SEÇMELİ DERSLER) |
|||||||
Ders Kodu | Ders Adı | Zorunlu/Seçmeli | Saat | T | U | K | AKTS |
GMS850 | Gastronomide Yeni EÄŸilimler | Seçmeli | 3 | 3 | 0 | 3 | 4 |
GMS851 | Endüstriyel Mutfak Planlaması | Seçmeli | 3 | 3 | 0 | 3 | 4 |
GMS852 | Glutensiz Yemekler | Seçmeli | 3 | 3 | 0 | 3 | 4 |
GMS853 | Seçmeli Yabancı Dil IV (Arapça) | Seçmeli | 4 | 4 | 0 | 4 | 5 |
GMS854 | Seçmeli Yabancı Dil IV (Almanca) | Seçmeli | 4 | 4 | 0 | 4 | 5 |
GMS855 | Seçmeli Yabancı Dil IV (Rusça) | Seçmeli | 4 | 4 | 0 | 4 | 5 |