Sıkça Sorulan Sorular

SIKÇA SORULAN SORULAR

1-      Tek ders sınavına nasıl katılabilirim şartları nedir ?

Cevap :  Tek ders sınavına girmek için alttan başarısız olduğumuz ders sayısı bir tane olması gerek ve tek ders sınavına girmek için dilekçe doldurup öğrenci işlerine teslim edilmelidir . Eğer o dersten devamsızlıktan kalmışsanız veya alttan almamışsanız tek ders sınavına giremezsiniz. Devam zorunluluğu ve dersi almış olmanız şart.(Son Sınıf)

2-      Mazeret sınavına nasıl katılabilirim şartları nedir ?

Cevap :  Mazeret sınavları sadece ara sınavlar ( vize ) için düzenlenir. Mazeret sınavlarına  katılmak için geçerli bir mazeret olması gerekmektedir ve bu mazereti bir belgeye dayandırmak gerek.  Belgeyle birlikte dilekçe doldurulup öğrenci işlerine teslim edilmelidir.

3-      Mezun olduktan sonra geçici mezuniyet belgemi veya diplomamı ailemden biri yada arkadaşım teslim alabilir mi ?

Cevap :Geçici mezuniyet yada diplomayı kişinin kendisi yerine bir başkasının alabilmesi için Noterden tasdikli vekaletname vermesi şarttır.

4-      Ders muafiyet işlemi için ne yapmam gerekli ?

Cevap :Yatay geçişle gelmişseniz veya daha önce bir üniversite okumuşsanız transkript belgenizi getirdikten sonra muafiyet dilekçesi doldurup öğrenci işlerine teslim etmeniz gerekmektedir ( Süre 15 Gün)

5-      Geçici mezuniyet belgemi nasıl alabilirim ?

Cevap :Başarısız dersiniz yoksa mezun olabilirsiniz. Geçici mezuniyet belgesi alabilmek için ilişki kesme belgesini imzalatıp teslim ettikten sonra öğrenci kimliğinizi öğrenci işlerine teslim edip geçici mezuniyet belgesini alabilirsiniz. Öğrenci Kimliğini kaybettiyseniz yerel gazeteye ilan verip bir örneğini öğrenci işlerine getirip teslim etmeniz gerek.

6-      Diplomayı nasıl alabilirim ?

Cevap :  Diploma almak için mezun olmuşsanız ve daha önce geçici mezuniyet belgesi almamışsanız Öğrenci işlerine gelip İlişki kesme belgesini imzalatıp ve Öğrenci kimliğini teslim ettikten sonra  Diplomanızı alabilirsiniz. Öğrenci Kimliğini kaybettiyseniz yerel gazeteye ilan verip bir örneğini öğrenci işlerine getirip teslim etmeniz gerek.

Geçici mezuniyet belgesi almışsanız eğer ; Diploma almaya gelirken geçici mezuniyet belgenizi getirip öğrenci işlerine teslim etmelisiniz eğer kaybettiyseniz  yerel gazeteye ilan verip bir örneğini öğrenci işlerine getirip teslim etmeniz gerek.

 

7-      Stajlarımızı nasıl yapacaz ?

Cevap :  Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölümü Öğrencileri stajlarını 2. Sınıf Güz ve Bahar Eğitim- Öğretim dönemi içerisinde yapmaktadır. Makine ve Teknoloji, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları, Büro Hizmetleri ve Yönetici Asistanlığı ve Elektrik bölümü öğrencileri stajlarını bahar dönemi okul bitiminden sonra 1. Sınıf veya 2.sınıf öğrencileri Öğrenci işlerine gelerek zorunlu staj başvuru formunu teslim alacak ve staj yapacağı işletmeye doldurtup kaşe ve imzalatıp nüfus cüzdanı fotokopisi ile birlikte bölüm başkanına teslim edecek. Staj başlangıç tarihinden itibaren 30 iş günü süre ile tamamlamaktadır.

8-      Öğrenci Kimliğimi kaybettim nasıl yeni öğrenci kimliği çıkarabilirim ?

Cevap :Öğrenci İşlerine gelip dilekçe doldurduktan sonra yenisi çıkarabilirsiniz.

9-      Telefon numaramı değiştirdim sınav notlarım sms olarak gelmiyor numaramı nasıl güncelleyebilirim ?

Cevap :Öğrencinin kendisi öğrenci otomasyon sistemine girdikten sonra genel bilgiler – iletişim bilgileri kısmından güncelleyebilir.

10-  Otomasyondan profil resmimi güncelleyebilir miyim ?

Cevap :Öğrenci Otomasyon sistemine girdikten sonra profil fotoğrafını değiştirebilir. Fakat Öğrenci İşleri resmiyete uygun bulmazsa fotoğrafı reddedebilir. Uygunsa onaylar ve profil fotoğrafınız değişir.

11-  Mezuniyet töreni için cübbe ve kepi nerden alıyoruz ?

Cevap :Mezuniyet töreninden 1 hafta önce öğrenci işlerine gelip öğrenci kimliğinizi vererek cübbe ve kep alabilirsiniz. Cübbe ve kepi mezuniyet töreninden sonra geri getirmeyen öğrenciler öğrenci kimliğini alamaz mezun olsalar dahi geçici mezuniyet ve diplomayı alamazsınız.

12-  Kaydımı nasıl dondurabilirim ?

Cevap :Öğrenci işlerine kayıt dondurmak için dilekçe doldurulup teslim edilir. Dilekçe incelenir kayıt dondurmak için mazeret uygun görülürse kabul edilir ve öğrenciye tebliğ edilir.

13-  Kaydımı nasıl sildirebilirim ?

Cevap : Öğrenci İşlerine kayıt sildirmek için dilekçe doldurup teslim edilir ve kaydınız silinir.

14-  Sınavdan beklediğim nottan düşük not aldım ne yapmalıyım ?

Cevap :Öğrenci işlerine gelip sınav notuna itiraz için dilekçe doldurulup teslim edilir. Dersin Öğretim Elemanı uygun bulursa sınav kağıdı incelenir ve sebebi ile birlikte öğrenciye bildirilir. Bir hata var ise düzeltilir.