Ders Bilgi Paketine UlaÅŸmak İçin Tıklayınız.
1. YARIYIL Ders içerikleri için tıklayınız.
2. YARIYIL Ders içerikleri için tıklayınız.
3. YARIYIL Ders içerikleri için tıklayınız.
4. YARIYIL Ders içerikleri için tıklayınız.
5. YARIYIL Ders içerikleri için tıklayınız.
6. YARIYIL Ders içerikleri için tıklayınız.
7. YARIYIL Ders içerikleri için tıklayınız.
8. YARIYIL Ders içerikleri için tıklayınız.
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü I. YARIYIL | |||||||
Zorunlu/Seçmeli | Saat | T | U | K | AKTS | ||
GMS101 | Turizme GiriÅŸ | Zorunlu | 2 | 2 | 0 | 2 | 3 |
GMS102 | AraÅŸtırma Yöntemleri | Zorunlu | 3 | 3 | 0 | 3 | 3 |
GMS103 | Mutfak Sanatlarına Giriş | Zorunlu | 3 | 3 | 0 | 3 | 4 |
GMS104 | Gastronomi ve Gıda Bilimine Giriş | Zorunlu | 3 | 3 | 0 | 3 | 4 |
GMS105 | BiliÅŸim Teknolojileri | Zorunlu | 3 | 1 | 2 | 2 | 3 |
GMS106 | Uygulamalı İngilizce I | Zorunlu | 6 | 2 | 4 | 4 | 6 |
OZ101 | Türk Dili I | Zorunlu | 2 | 2 | 0 | 2 | 2 |
OZ103 | Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I | Zorunlu | 2 | 2 | 0 | 2 | 2 |
OZ121 | İngilizce I | Zorunlu | 2 | 2 | 0 | 2 | 3 |
26 | 20 | 6 | 23 | 30 | |||
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü II. YARIYIL | |||||||
Ders Adı | Zorunlu/Seçmeli | Saat | T | U | K | AKTS | |
GMS201 | Yiyecek-İçecek Hizmetleri Yönetimi | Zorunlu | 2 | 2 | 0 | 2 | 3 |
GMS202 | Mutfak İş GüvenliÄŸi ve İlk Yardım | Zorunlu | 3 | 1 | 2 | 2 | 3 |
GMS203 | Beslenmenin Temel İlkeleri | Zorunlu | 3 | 3 | 0 | 3 | 4 |
GMS204 | Yiyecek İçecek Servisi | Zorunlu | 3 | 1 | 2 | 2 | 4 |
GMS205 | Genel İşletme | Zorunlu | 2 | 2 | 0 | 2 | 3 |
GMS206 | Uygulamalı İngilizce II | Zorunlu | 6 | 2 | 4 | 4 | 6 |
OZ102 | Türk Dili II | Zorunlu | 2 | 2 | 0 | 2 | 2 |
OZ104 | Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi II | Zorunlu | 2 | 2 | 0 | 2 | 2 |
OZ122 | İngilizce II | Zorunlu | 2 | 2 | 0 | 2 | 3 |
25 | 17 | 8 | 21 | 30 | |||
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü III. YARIYIL | |||||||
Ders Adı | Zorunlu/Seçmeli | Saat | T | U | K | AKTS | |
GMS301 | Gıda Mikrobiyolojisi | Zorunlu | 3 | 3 | 0 | 3 | 4 |
GMS302 | Genel Muhasebe | Zorunlu | 2 | 2 | 0 | 2 | 4 |
GMS303 | Protokol ve Görgü Kuralları | Zorunlu | 2 | 2 | 0 | 2 | 3 |
GMS304 | Gıda Teknolojisi | Zorunlu | 3 | 3 | 0 | 3 | 3 |
GMS305 | Finansal Okur Yazarlık | Zorunlu | 2 | 2 | 0 | 2 | 2 |
GMS306 | Pazarlama | Zorunlu | 2 | 2 | 0 | 2 | 4 |
GMS308 | Beslenme Antropolojisi | Zorunlu | 2 | 2 | 0 | 2 | 3 |
GMS309 | Mesleki İngilizce I | Zorunlu | 3 | 3 | 0 | 3 | 4 |
GMS310 | İsraf Yönetimi | Zorunlu | 2 | 2 | 0 | 2 | 3 |
19 | 19 | 0 | 19 | 30 | |||
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü IV. YARIYIL | |||||||
Ders Adı | Zorunlu/Seçmeli | Saat | T | U | K | AKTS | |
GMS402 | Yiyecek İçecek İşletmelerinde Maliyet Muhasebesi | Zorunlu | 3 | 1 | 2 | 2 | 4 |
GMS403 | Temel Yemek PiÅŸirme Teknikleri | Zorunlu | 4 | 2 | 2 | 3 | 6 |
GMS404 | Turizmde İletişim ve Halkla İlişkiler | Zorunlu | 2 | 2 | 0 | 2 | 3 |
GMS405 | Gıda Coğrafyası | Zorunlu | 2 | 2 | 0 | 2 | 3 |
GMS406 | Mutfak Yönetimi ve Tasarımı | Zorunlu | 2 | 2 | 0 | 2 | 3 |
GMS408 | Mesleki İngilizce II | Zorunlu | 3 | 3 | 0 | 3 | 4 |
GMS409 | Gıda GüvenliÄŸi ve Hijyen | Zorunlu | 2 | 2 | 0 | 2 | 4 |
GMS410 | Gastronomi Felsefesi | Zorunlu | 2 | 2 | 0 | 2 | 3 |
16 | 12 | 4 | 14 | 30 | |||
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü V. YARIYIL | |||||||
Ders Adı | Zorunlu/Seçmeli | Saat | T | U | K | AKTS | |
GMS501 | İçecek Kültürü ve Teknolojisi | Zorunlu | 2 | 2 | 0 | 2 | 3 |
GMS503 | Yiyecek İçecek İşletmelerinde Otomasyon Sistemleri | Zorunlu | 4 | 2 | 2 | 3 | 4 |
GMS506 | Mesleki İngilizce III | Zorunlu | 3 | 3 | 0 | 3 | 4 |
GMS507 | GiriÅŸimcilik | Zorunlu | 2 | 2 | 0 | 2 | 2 |
GMS508 | Yöresel Mutfaklar | Zorunlu | 4 | 2 | 2 | 3 | 4 |
GMS509 | Yemek Sosyolojisi | Zorunlu | 2 | 2 | 0 | 2 | 2 |
Seçmeli Ders I | Seçmeli | 0 | 0 | 0 | 0 | 3 | |
Seçmeli Ders II | Seçmeli | 0 | 0 | 0 | 0 | 3 | |
Zorunlu Seçmeli Yabancı Dil I (Arapça,Almanca,Rusça) | Seçmeli | 4 | 4 | 0 | 4 | 5 | |
21 | 17 | 4 | 19 | 30 | |||
V. YARIYIL (SEÇMELİ DERSLER) | |||||||
Ders Adı | Zorunlu/Seçmeli | Saat | T | U | K | AKTS | |
GMS550 | Verimlilik | Seçmeli | 2 | 2 | 0 | 2 | 3 |
GMS551 | DeÄŸerler EÄŸitimi | Seçmeli | 2 | 2 | 0 | 2 | 3 |
GMS553 | Yaratıcılık | Seçmeli | 2 | 2 | 0 | 2 | 3 |
GMS554 | Ergonomik Restoran Tasarımı ve GüvenliÄŸi | Seçmeli | 2 | 2 | 0 | 2 | 3 |
GMS555 | Beden EÄŸitimi | Seçmeli | 3 | 1 | 2 | 2 | 3 |
GMS556 | Müzik | Seçmeli | 3 | 1 | 2 | 2 | 3 |
GMS558 | Karadeniz Mutfağı | Seçmeli | 2 | 2 | 0 | 2 | 3 |
GMS559 | Fermente İçecekler | Seçmeli | 2 | 2 | 0 | 2 | 3 |
GMS560 | İnsan Kaynakları Yönetimi | Seçmeli | 2 | 2 | 0 | 2 | 3 |
GMS570 | Seçmeli Yabancı Dil I (Arapça) | Seçmeli | 4 | 4 | 0 | 4 | 5 |
GMS571 | Seçmeli Yabancı Dil I (Almanca) | Seçmeli | 4 | 4 | 0 | 4 | 5 |
GMS572 | Seçmeli Yabancı Dil I (Rusça) | Seçmeli | 4 | 4 | 0 | 4 | 5 |
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü VI. YARIYIL | |||||||
Ders Adı | Zorunlu/Seçmeli | Saat | T | U | K | AKTS | |
GMS601 | Menü Planlama | Zorunlu | 3 | 1 | 2 | 2 | 3 |
GMS602 | Soğuk Mutfak Uygulamaları | Zorunlu | 4 | 2 | 2 | 3 | 5 |
GMS604 | Gıda Mevzuatı | Zorunlu | 2 | 2 | 0 | 2 | 3 |
GMS605 | Mesleki İngilizce IV | Zorunlu | 3 | 3 | 0 | 3 | 4 |
GMS607 | Örgütsel Davranış | Zorunlu | 2 | 2 | 0 | 2 | 2 |
GMS608 | Gastronomi Trendleri | Zorunlu | 2 | 2 | 0 | 2 | 2 |
Seçmeli Ders I | Seçmeli | 0 | 0 | 0 | 0 | 3 | |
Seçmeli Ders II | Seçmeli | 0 | 0 | 0 | 0 | 3 | |
Zorunlu Seçmeli Yabancı Dil II (Arapça, Almanca, Rusça) | Seçmeli | 4 | 4 | 0 | 4 | 5 | |
20 | 16 | 4 | 18 | 30 | |||
VI. YARIYIL (SEÇMELİ DERSLER) | |||||||
Ders Adı | Zorunlu/Seçmeli | Saat | T | U | K | AKTS | |
GMS650 | Bilimsel ve Kültürel Etkinlikler | Seçmeli | 2 | 2 | 0 | 2 | 3 |
GMS651 | Proje Hazırlama | Seçmeli | 2 | 2 | 0 | 2 | 3 |
GMS653 | Åžarap Bilimi | Seçmeli | 3 | 1 | 2 | 2 | 3 |
GMS654 | YeÅŸil İşletmecilik | Seçmeli | 2 | 2 | 0 | 2 | 3 |
GMS655 | Bilim ve Lezzet | Seçmeli | 2 | 2 | 0 | 2 | 3 |
GMS656 | Yenen Yabani Otlar | Seçmeli | 3 | 1 | 2 | 2 | 3 |
GMS657 | Meslek EtiÄŸi | Seçmeli | 2 | 2 | 0 | 2 | 3 |
GMS658 | El Sanatları | Seçmeli | 3 | 1 | 2 | 2 | 3 |
GMS659 | Türk Tatlıları | Seçmeli | 2 | 2 | 0 | 2 | 3 |
GMS660 | Seçmeli Yabancı Dil II (Arapça) | Seçmeli | 4 | 4 | 0 | 4 | 5 |
GMS661 | Seçmeli Yabancı Dil II (Almanca) | Seçmeli | 4 | 4 | 0 | 4 | 5 |
GMS662 | Seçmeli Yabancı Dil II (Rusça) | Seçmeli | 4 | 4 | 0 | 4 | 5 |
GMS663 | Gastronomi Terminolojisi | Seçmeli | 2 | 2 | 0 | 2 | 3 |
GMS664 | Lezzetin Fizyolojisi | Seçmeli | 2 | 2 | 0 | 2 | 3 |
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü VII. YARIYIL | |||||||
Ders Adı | Zorunlu/Seçmeli | Saat | T | U | K | AKTS | |
GMS703 | Mesleki İngilizce V | Zorunlu | 3 | 3 | 0 | 3 | 4 |
GMS704 | Türk Mutfağı | Zorunlu | 4 | 2 | 2 | 3 | 4 |
GMS705 | Destinasyon Yönetimi | Zorunlu | 2 | 2 | 0 | 2 | 2 |
GMS706 | Turizmde DijitallleÅŸme ve Sosyal Medya | Zorunlu | 2 | 2 | 0 | 2 | 3 |
Seçmeli Ders I | Zorunlu | 0 | 0 | 0 | 0 | 3 | |
Seçmeli Ders II | Seçmeli | 0 | 0 | 0 | 0 | 3 | |
Seçmeli Ders III | Seçmeli | 0 | 0 | 0 | 0 | 3 | |
Seçmeli Ders IV | Seçmeli | 0 | 0 | 0 | 0 | 3 | |
Zorunlu Seçmeli Yabancı Dil III (Arapça, Almanca, Rusça) | Seçmeli | 4 | 4 | 0 | 4 | 5 | |
15 | 13 | 2 | 14 | 30 | |||
VII. YARIYIL (SEÇMELİ DERSLER) | |||||||
Ders Adı | Zorunlu/Seçmeli | Saat | T | U | K | AKTS | |
GMS750 | Ekmek ve Kahvaltılık | Seçmeli | 3 | 1 | 2 | 2 | 3 |
GMS751 | Çikolata ve Åžeker Süsleme | Seçmeli | 3 | 1 | 2 | 2 | 3 |
GMS752 | Amerikan Mutfak Kültürü | Seçmeli | 3 | 1 | 2 | 2 | 3 |
GMS753 | Avrupa Mutfak Kültürü | Seçmeli | 3 | 1 | 2 | 2 | 3 |
GMS754 | Uzak DoÄŸu Mutfak Kültürü | Seçmeli | 3 | 1 | 2 | 2 | 3 |
GMS755 | Yiyecek İçecek Endüstrisinde Kariyer İmkanları | Seçmeli | 3 | 1 | 2 | 2 | 3 |
GMS756 | Miksoloji | Seçmeli | 3 | 1 | 2 | 2 | 3 |
GMS757 | A la Carte Tatlılar | Seçmeli | 2 | 2 | 0 | 2 | 3 |
GMS758 | Distile İçecekler | Seçmeli | 2 | 2 | 0 | 2 | 3 |
GMS759 | Hamur Åžekillendirme Yöntemleri | Seçmeli | 4 | 2 | 2 | 3 | 4 |
GMS760 | Gastronomi Yazarlığı | Seçmeli | 2 | 2 | 0 | 2 | 3 |
GMS762 | Antik Yemek Kültürü | Seçmeli | 2 | 2 | 0 | 2 | 3 |
GMS763 | Seçmeli Yabancı Dil III (Arapça) | Seçmeli | 4 | 4 | 0 | 4 | 5 |
GMS764 | Seçmeli Yabancı Dil III (Almanca) | Seçmeli | 4 | 4 | 0 | 4 | 5 |
GMS765 | Seçmeli Yabancı Dil III (Rusça) | Seçmeli | 4 | 4 | 0 | 4 | 5 |
GMS766 | Uluslararası Mutfaklar | Seçmeli | 4 | 2 | 2 | 3 | 4 |
GMS767 | Vejeteryan Mutfağı | Seçmeli | 2 | 2 | 0 | 2 | 3 |
GMS768 | Su Ürünleri | Seçmeli | 3 | 1 | 2 | 2 | 3 |
GMS769 | Rekreasyon Yönetimi | Seçmeli | 2 | 2 | 0 | 2 | 3 |
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü VIII. YARIYIL | |||||||
Ders Adı | Zorunlu/Seçmeli | Saat | T | U | K | AKTS | |
GMS801 | Bitirme Projesi | Zorunlu | 4 | 2 | 2 | 3 | 6 |
GMS803 | Mesleki İngilizce VI | Zorunlu | 3 | 3 | 0 | 3 | 4 |
GMS804 | Temel Pastacılık Teknikleri | Zorunlu | 4 | 2 | 2 | 3 | 6 |
Seçmeli Ders I | Seçmeli | 0 | 0 | 0 | 0 | 3 | |
Seçmeli Ders II | Seçmeli | 0 | 0 | 0 | 0 | 3 | |
Seçmeli Ders III | Seçmeli | 0 | 0 | 0 | 0 | 3 | |
Zorunlu Seçmeli Yabancı Dil IV (Arapça, Almanca, Rusça) | Seçmeli | 4 | 4 | 0 | 4 | 5 | |
15 | 11 | 4 | 13 | 30 | |||
VIII. YARIYIL (SEÇMELİ DERSLER) | |||||||
Ders Adı | Zorunlu/Seçmeli | Saat | T | U | K | AKTS | |
GMS851 | Endüstriyel Mutfak Planlaması | Seçmeli | 3 | 3 | 0 | 3 | 3 |
GMS852 | Glutensiz Yemekler | Seçmeli | 3 | 3 | 0 | 3 | 3 |
GMS853 | Seçmeli Yabancı Dil IV (Arapça) | Seçmeli | 4 | 4 | 0 | 4 | 5 |
GMS854 | Seçmeli Yabancı Dil IV (Almanca) | Seçmeli | 4 | 4 | 0 | 4 | 5 |
GMS855 | Seçmeli Yabancı Dil IV (Rusça) | Seçmeli | 4 | 4 | 0 | 4 | 5 |
GMS856 | Yemek StilisliÄŸi ve FotoÄŸrafçılık | Seçmeli | 2 | 2 | 0 | 2 | 3 |
GMS857 | Dünya Turizm Hareketleri | Seçmeli | 2 | 2 | 0 | 2 | 3 |
GMS858 | Bar Yönetimi | Seçmeli | 2 | 2 | 0 | 2 | 3 |