2022 Yeni Ders Müfredatı

 

1. YARIYIL Ders içerikleri için tıklayınız.

2. YARIYIL Ders içerikleri için tıklayınız.

3. YARIYIL Ders içerikleri için tıklayınız.

4. YARIYIL Ders içerikleri için tıklayınız.

5. YARIYIL Ders içerikleri için tıklayınız.

6. YARIYIL Ders içerikleri için tıklayınız.

7. YARIYIL Ders içerikleri için tıklayınız.

8. YARIYIL Ders içerikleri için tıklayınız.

 

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü  I. YARIYIL 
    Zorunlu/Seçmeli Saat T U K AKTS
GMS101 Turizme Giriş Zorunlu 2 2 0 2 3
GMS102 Araştırma Yöntemleri Zorunlu 3 3 0 3 3
GMS103 Mutfak Sanatlarına Giriş Zorunlu 3 3 0 3 4
GMS104 Gastronomi ve Gıda Bilimine Giriş Zorunlu 3 3 0 3 4
GMS105 Bilişim Teknolojileri Zorunlu 3 1 2 2 3
GMS106 Uygulamalı İngilizce I Zorunlu 6 2 4 4 6
OZ101 Türk Dili I Zorunlu 2 2 0 2 2
OZ103 Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I Zorunlu 2 2 0 2 2
OZ121 İngilizce I Zorunlu 2 2 0 2 3
    26 20 6 23 30
               
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü  II. YARIYIL
  Ders Adı Zorunlu/Seçmeli Saat T U K AKTS
GMS201 Yiyecek-İçecek Hizmetleri Yönetimi Zorunlu 2 2 0 2 3
GMS202 Mutfak İş Güvenliği ve İlk Yardım Zorunlu 3 1 2 2 3
GMS203 Beslenmenin Temel İlkeleri Zorunlu 3 3 0 3 4
GMS204 Yiyecek İçecek Servisi Zorunlu 3 1 2 2 4
GMS205 Genel İşletme Zorunlu 2 2 0 2 3
GMS206 Uygulamalı İngilizce II Zorunlu 6 2 4 4 6
OZ102 Türk Dili II Zorunlu 2 2 0 2 2
OZ104 Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi II Zorunlu 2 2 0 2 2
OZ122 İngilizce II Zorunlu 2 2 0 2 3
    25 17 8 21 30
               
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü  III. YARIYIL
  Ders Adı Zorunlu/Seçmeli Saat T U K AKTS
GMS301 Gıda Mikrobiyolojisi Zorunlu 3 3 0 3 4
GMS302 Genel Muhasebe Zorunlu 2 2 0 2 4
GMS303 Protokol ve Görgü Kuralları Zorunlu 2 2 0 2 3
GMS304 Gıda Teknolojisi Zorunlu 3 3 0 3 3
GMS305 Finansal Okur Yazarlık Zorunlu 2 2 0 2 2
GMS306 Pazarlama Zorunlu 2 2 0 2 4
GMS308 Beslenme Antropolojisi Zorunlu 2 2 0 2 3
GMS309 Mesleki İngilizce I Zorunlu 3 3 0 3 4
GMS310 İsraf Yönetimi Zorunlu 2 2 0 2 3
    19 19 0 19 30
               
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü  IV. YARIYIL
  Ders Adı Zorunlu/Seçmeli Saat T U K AKTS
GMS402 Yiyecek İçecek İşletmelerinde Maliyet Muhasebesi Zorunlu 3 1 2 2 4
GMS403 Temel Yemek Pişirme Teknikleri Zorunlu 4 2 2 3 6
GMS404 Turizmde İletişim ve Halkla İlişkiler Zorunlu 2 2 0 2 3
GMS405 Gıda Coğrafyası Zorunlu 2 2 0 2 3
GMS406 Mutfak Yönetimi ve Tasarımı Zorunlu 2 2 0 2 3
GMS408 Mesleki İngilizce II Zorunlu 3 3 0 3 4
GMS409 Gıda Güvenliği ve Hijyen Zorunlu 2 2 0 2 4
GMS410 Gastronomi Felsefesi Zorunlu 2 2 0 2 3
    16 12 4 14 30
               
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü  V. YARIYIL
  Ders Adı Zorunlu/Seçmeli Saat T U K AKTS
GMS501 İçecek Kültürü ve Teknolojisi Zorunlu 2 2 0 2 3
GMS503 Yiyecek İçecek İşletmelerinde Otomasyon Sistemleri Zorunlu 4 2 2 3 4
GMS506 Mesleki İngilizce III Zorunlu 3 3 0 3 4
GMS507 Girişimcilik Zorunlu 2 2 0 2 2
GMS508 Yöresel Mutfaklar Zorunlu 4 2 2 3 4
GMS509 Yemek Sosyolojisi Zorunlu 2 2 0 2 2
  Seçmeli Ders I Seçmeli 0 0 0 0 3
  Seçmeli Ders II Seçmeli 0 0 0 0 3
  Zorunlu Seçmeli Yabancı Dil I (Arapça,Almanca,Rusça) Seçmeli 4 4 0 4 5
    21 17 4 19 30
               
V. YARIYIL (SEÇMELİ DERSLER) 
  Ders Adı Zorunlu/Seçmeli Saat T U K AKTS
GMS550 Verimlilik Seçmeli 2 2 0 2 3
GMS551 Değerler Eğitimi Seçmeli 2 2 0 2 3
GMS553 Yaratıcılık Seçmeli 2 2 0 2 3
GMS554 Ergonomik Restoran Tasarımı ve Güvenliği Seçmeli 2 2 0 2 3
GMS555 Beden Eğitimi Seçmeli 3 1 2 2 3
GMS556 Müzik Seçmeli 3 1 2 2 3
GMS558 Karadeniz Mutfağı Seçmeli 2 2 0 2 3
GMS559 Fermente İçecekler Seçmeli 2 2 0 2 3
GMS560 İnsan Kaynakları Yönetimi Seçmeli 2 2 0 2 3
GMS570 Seçmeli Yabancı Dil I (Arapça) Seçmeli 4 4 0 4 5
GMS571 Seçmeli Yabancı Dil I (Almanca) Seçmeli 4 4 0 4 5
GMS572 Seçmeli Yabancı Dil I (Rusça) Seçmeli 4 4 0 4 5
               
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü  VI. YARIYIL
  Ders Adı Zorunlu/Seçmeli Saat T U K AKTS
GMS601 Menü Planlama Zorunlu 3 1 2 2 3
GMS602 Soğuk Mutfak Uygulamaları Zorunlu 4 2 2 3 5
GMS604 Gıda Mevzuatı Zorunlu 2 2 0 2 3
GMS605 Mesleki İngilizce IV Zorunlu 3 3 0 3 4
GMS607 Örgütsel Davranış Zorunlu 2 2 0 2 2
GMS608 Gastronomi Trendleri Zorunlu 2 2 0 2 2
  Seçmeli Ders I Seçmeli 0 0 0 0 3
  Seçmeli Ders II Seçmeli 0 0 0 0 3
  Zorunlu Seçmeli Yabancı Dil II (Arapça, Almanca, Rusça) Seçmeli 4 4 0 4 5
    20 16 4 18 30
               
VI. YARIYIL (SEÇMELİ DERSLER)
  Ders Adı Zorunlu/Seçmeli Saat T U K AKTS
GMS650 Bilimsel ve Kültürel Etkinlikler Seçmeli 2 2 0 2 3
GMS651 Proje Hazırlama Seçmeli 2 2 0 2 3
GMS653 Şarap Bilimi Seçmeli 3 1 2 2 3
GMS654 Yeşil İşletmecilik Seçmeli 2 2 0 2 3
GMS655 Bilim ve Lezzet Seçmeli 2 2 0 2 3
GMS656 Yenen Yabani Otlar Seçmeli 3 1 2 2 3
GMS657 Meslek Etiği Seçmeli 2 2 0 2 3
GMS658 El Sanatları Seçmeli 3 1 2 2 3
GMS659 Türk Tatlıları Seçmeli 2 2 0 2 3
GMS660 Seçmeli Yabancı Dil II (Arapça) Seçmeli 4 4 0 4 5
GMS661 Seçmeli Yabancı Dil II (Almanca) Seçmeli 4 4 0 4 5
GMS662 Seçmeli Yabancı Dil II (Rusça) Seçmeli 4 4 0 4 5
GMS663 Gastronomi Terminolojisi Seçmeli 2 2 0 2 3
GMS664 Lezzetin Fizyolojisi Seçmeli 2 2 0 2 3
               
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü  VII. YARIYIL
  Ders Adı Zorunlu/Seçmeli Saat T U K AKTS
GMS703 Mesleki İngilizce V Zorunlu 3 3 0 3 4
GMS704 Türk Mutfağı Zorunlu 4 2 2 3 4
GMS705 Destinasyon Yönetimi Zorunlu 2 2 0 2 2
GMS706 Turizmde Dijitallleşme ve Sosyal Medya Zorunlu 2 2 0 2 3
  Seçmeli Ders I Zorunlu 0 0 0 0 3
  Seçmeli Ders II Seçmeli 0 0 0 0 3
  Seçmeli Ders III Seçmeli 0 0 0 0 3
  Seçmeli Ders IV Seçmeli 0 0 0 0 3
  Zorunlu Seçmeli Yabancı Dil III (Arapça, Almanca, Rusça) Seçmeli 4 4 0 4 5
    15 13 2 14 30
               
 VII. YARIYIL (SEÇMELİ DERSLER)
  Ders Adı Zorunlu/Seçmeli Saat T U K AKTS
GMS750 Ekmek ve Kahvaltılık Seçmeli 3 1 2 2 3
GMS751 Çikolata ve Şeker Süsleme Seçmeli 3 1 2 2 3
GMS752 Amerikan Mutfak Kültürü Seçmeli 3 1 2 2 3
GMS753 Avrupa Mutfak Kültürü Seçmeli 3 1 2 2 3
GMS754 Uzak Doğu Mutfak Kültürü Seçmeli 3 1 2 2 3
GMS755 Yiyecek İçecek Endüstrisinde Kariyer İmkanları Seçmeli 3 1 2 2 3
GMS756 Miksoloji Seçmeli 3 1 2 2 3
GMS757 A la Carte Tatlılar Seçmeli 2 2 0 2 3
GMS758 Distile İçecekler Seçmeli 2 2 0 2 3
GMS759 Hamur Şekillendirme Yöntemleri Seçmeli 4 2 2 3 4
GMS760 Gastronomi Yazarlığı Seçmeli 2 2 0 2 3
GMS762 Antik Yemek Kültürü Seçmeli 2 2 0 2 3
GMS763 Seçmeli Yabancı Dil III (Arapça) Seçmeli 4 4 0 4 5
GMS764 Seçmeli Yabancı Dil III (Almanca) Seçmeli 4 4 0 4 5
GMS765 Seçmeli Yabancı Dil III (Rusça) Seçmeli 4 4 0 4 5
GMS766 Uluslararası Mutfaklar Seçmeli 4 2 2 3 4
GMS767 Vejeteryan Mutfağı Seçmeli 2 2 0 2 3
GMS768 Su Ürünleri Seçmeli 3 1 2 2 3
GMS769 Rekreasyon Yönetimi Seçmeli 2 2 0 2 3
               
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü VIII. YARIYIL
  Ders Adı Zorunlu/Seçmeli Saat T U K AKTS
GMS801 Bitirme Projesi Zorunlu 4 2 2 3 6
GMS803 Mesleki İngilizce VI Zorunlu 3 3 0 3 4
GMS804 Temel Pastacılık Teknikleri Zorunlu 4 2 2 3 6
  Seçmeli Ders I Seçmeli 0 0 0 0 3
  Seçmeli Ders II Seçmeli 0 0 0 0 3
  Seçmeli Ders III Seçmeli 0 0 0 0 3
  Zorunlu Seçmeli Yabancı Dil IV (Arapça, Almanca, Rusça) Seçmeli 4 4 0 4 5
    15 11 4 13 30
               
 VIII. YARIYIL (SEÇMELİ DERSLER)
  Ders Adı Zorunlu/Seçmeli Saat T U K AKTS
GMS851 Endüstriyel Mutfak Planlaması Seçmeli 3 3 0 3 3
GMS852 Glutensiz Yemekler Seçmeli 3 3 0 3 3
GMS853 Seçmeli Yabancı Dil IV (Arapça) Seçmeli 4 4 0 4 5
GMS854 Seçmeli Yabancı Dil IV (Almanca) Seçmeli 4 4 0 4 5
GMS855 Seçmeli Yabancı Dil IV (Rusça) Seçmeli 4 4 0 4 5
GMS856 Yemek Stilisliği ve Fotoğrafçılık Seçmeli 2 2 0 2 3
GMS857 Dünya Turizm Hareketleri Seçmeli 2 2 0 2 3
GMS858 Bar Yönetimi Seçmeli 2 2 0 2 3