102-yilinda-canakkale-zaferi

Çanakkale Zaferinin Yıldönümünde Üniversitemizde “102. Yılında Çanakkale Zaferi” konulu konferans düzenlendi.Turizm ve Otel İşletmeciliği Yükseokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Bahattin Keleş’in verdiği konferansa Genel Sekreterimiz Yrd. Doç. Dr. Mehmet Nurullah Aktaş, akademik ve idari personelimiz ile öğrencilerimiz katıldı.Çanakkale Zaferinin önemine değinen Yrd. Doç. Dr. Keleş Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla beraber birçok etnik kimlikten Anadolu insanının Çanakkale’de büyük bir mücadele verdiğini ifade etti.Zor şartlar altında iman, aşk ve heyecanla kazanılan Çanakkale Zaferinin Milli Mücadelenin ilk adımlarından olduğunu belirtti.Çanakkale Zaferi sırasında yaşanan müstesna olaylardan da bahseden Yrd. Doç. Dr. Bahattin Keleş konferansında Çanakkale Zaferi ile ilgili şiirlerden mısralara yer verdi.

23.03.2017 |  Şırnak Üniversitesi