11-ekim-dunya-kiz-cocuklari-gunu-nedeniyle-film-gosterimi-yapildi

Üniversitemiz Kadın ve Aile Çalışmaları Araştırma ve Uygulama Merkezi ve Sosyal Hizmet Kulübü tarafından 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü nedeniyle film gösterimi yapıldı. Üniversitemiz 15 Temmuz Kongre ve Kültür Merkezi Fuat Sezgin Salonu’nda yapılan film gösterimine yoğun ilgi gösterildi. Gösterim öncesi bir konuşma yapan Kadın ve Aile Çalışmaları Araştırma ve Uygulama Merkezi (KAÇAUM) Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Dicle Özcan Elçi şunları söyledi:“2012 den bu yana Birleşmiş Milletler tarafından Dünya Kız Çocukları Günü olarak 11 Ekim, dünyada kız çocuklarına yönelik hâlâ devam eden eşitsizliklere dikkat çekmek için kutlanmaktadır. Dünyada ve Türkiye'de geçmişe nazaran iyileşen birtakım sorunlara rağmen kız çocuklarının eğitim hakkından mahrum edilmesi, erken yaşta ve zorla evlendirilmesi, üreme sağlığı problemleri gibi alanlarda sorunlar devam etmektedir. Böylesi günler, bu sorunlara dikkat çekmek için bir fırsat olarak değerlendirilmelidir. Bu bağlamda biz de Üniversitemizin Kadın ve Aile Çalışmaları Araştırma ve Uygulama Merkezi ve Sosyal Hizmet kulübü öğrencileri olarak Dangal filmi ile bu sorunlara dikkat çekmek istedik. Filmde eril bir alan olarak görülen sporun kadınlara fırsat verildiğinde ne kadar başarılı olabileceği anlatılmaktadır. Bu vesileyle Dünya Kız Çocukları Gününü kutlarız”Daha sonra yönetmenliği ve başrol oyunculuğu   Aaamir Khan’a  ait Dangal filminin gösterimi yapıldı.

11.10.2022 |  Şırnak Üniversitesi