2017-2018-akademik-yili-acilis-heyecani

Üniversitemiz 2017-2018 Akademik Yılı Açılış Töreni büyük bir heyecan ve coşku ile gerçekleşti.Üniversite öğrencilerimizin yanında Şırnak protokolü, sivil toplum temsilcileri ve kanaat önderlerinin büyük ilgi gösterdiği açılış töreninde akademik ve idari personelimiz de yerini aldı.2017-2018 Akademik Yılı açılış töreninde ilk olarak Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Emin Erkan konuştu. Rektörümüz konuşmasında öğrencilerimize ve misafirlerimize hitaben:“Biz halkın üniversitesi olma amacındayız.  Öğrencilerimizi bilimsel bilgi ışığında küreselci düşünceye sahip olacak bireyler olarak yetiştirmeyi hedefliyoruz. Sürekli var olmak için gayret sarf etmek gerekir. Biz bölgenin en dinamik akademik ve idari personeline sahibiz.  Sadece akademik disiplini düşünmeden öğrenci odaklı eğitimi desteklememiz gerekir. ”Üniversitemizde iş olanağı fazla olan bölümlerin açılması, , kapanan bölümlerin tekrar faaliyete geçmesi için altyapı çalışmalarının başladığını belirten rektörümüz, kampüste sosyal olanakların artırılması için çalışmaların son hızla devam ettiğini söyledi.Rektörümüzün konuşması sonrasında açılış dersini vermek üzere Şırnak Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Ali Akmaz kürsüde yerini aldı. Yer yer duygusal anların yaşandığı ve sık sık alkışlarla kesilen Prof. Dr. Ali Akmaz’ ın açılış dersi ilgi ile takip edildi. Üç ana bölüm halinde yaptığı dersinde Prof. Dr. Akmaz önemli konulara temas etti:Öncelikle üniversite eğitim ve öğretimini ele alan Prof. Dr. Ali Akmaz, üniversitelerde ilmin kaynağı ve tarihçesi hakkında bilgi verdikten sonra üniversite eğitim ve öğretiminde kurallardan bahsetti.  Bu kuralların, birikimli ve sürekli öğrenme metodu, akademik düşünce mantığı, insan sevgisi, öğretim elemanı-öğrenci ilişkisi, öğrenci-öğretim elemanı ilişkisi üzerinden değer kazandığını söyledi.  Daha sonra üniversitelerde eğitim ve öğretiminin önemine değinen Akmaz, üniversite tanımı, üniversitelerin tarihçe ve fonksiyoner özelliği, 1933 Türkiye üniversite yasası ve ülkemizde üniversitelerin yeniden yapılanmasını anlattı. Daha sonra “Şırnak Üniversitesi” başlığını ele alan, Prof. Dr. Ali Akmaz, üniversitenin kuruluş döneminde yaşanan zorlukları ve bu zorlukların üstesinde halk ile birlikte nasıl geldiklerini ifade ederek, üniversitenin şuanda geldiği aşamanın gurur verici olduğunu belirterek, tüm Şırnak halkına, kanaat önderlerine, resmi ve sivil toplum kuruluşlarına teşekkür etti.Misafirlerimizin sonuna kadar ilgi ile takip ettiği tören kokteyl ve ikram ile sona erdi.

13.10.2017 |  Şırnak Üniversitesi