Azami Öğrenim Süresini Tamamlayan Öğrenciler için Ek Sınav Duyurusu

Değerli öğrencilerimiz, öğrenim gördüğünüz programa kayıt olduğunuz dönemden itibaren her dönem için kayıt yaptırıp yaptırmadığınıza bakılmaksızın (kayıt dondurduğunuz dönemler hariç) öğrenim süresi iki yıl olan ön lisans programını azami 4 (dört) yıl, öğrenim süresi dört yıl olan lisans programını 7 (yedi) yıl, hazırlık sınıfı var ise 8 (sekiz) yıl içinde tamamlamak durumundasınız. Bu süre içinde mezun olamadığınız takdirde, azami öğrenim süresini doldurduğunuz dönem sonunda başarısız olduğunuz ders/dersler (devamsızlıktan kaldığınız ve hiç al(a)madığınız dersler dahil) için iki ek sınav hakkı verilmektedir. Bu sınavlar sonunda başarısız ders sayısını beş derse indirenlere bu beş ders için üç yarıyıl, ek sınavları almadan beş derse kadar başarısız olan öğrencilere dört yarıyıl (sınıf geçme esasına göre öğretim yapılan kurumlarda iki öğretim yılı); bir dersten başarısız olanlara ise öğrencilik hakkından yararlanmaksızın sınırsız, başarısız oldukları dersin sınavlarına girme hakkı tanınır. İzledikleri programdan mezun olmak için gerekli bütün derslerden geçer not aldıkları hâlde yönetmeliklerinde başarılı sayılabilmeleri için öngörülen not ortalamalarını sağlayamamaları sebebiyle ilişikleri kesilme durumuna gelen son dönem (sınıf geçme esasına göre öğretim yapılan kurumlarda son sınıf) öğrencilerine not ortalamalarını yükseltmek üzere diledikleri derslerden sınırsız sınav hakkı tanınır. Bunlardan uygulamalı, uygulaması olan ve daha önce alınmamış dersler dışındaki derslere devam şartı aranmaz. Açılacak sınavlara, üst üste veya aralıklı olarak toplam üç eğitim-öğretim yılı hiç girmeyen öğrenci, sınırsız sınav hakkından vazgeçmiş sayılır ve bu haktan yararlanamaz. Sınırsız hak kullanma durumunda olan öğrenciler sınava girdiği ders başına öğrenci katkı payını/öğrenim ücretini ödemeye devam ederler. Ancak bu öğrenciler, sınav hakkı dışındaki diğer öğrencilik haklarından yararlanamazlar. 

Ek sınavlardan ilk ek sınav için başvuru yapmanız gerekmektedir. Başvuru yaparak ilgili ders/derslerin birinci sınavında başarısız olan veya sınavına gir(e)meyen öğrencilerimiz, bu sınav hakkını kullanmış sayılırlar ve ikinci sınava girebilirler.

2023- 2024 Eğitim – Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Ek Sınav Takvimi

17-21 Temmuz 2024

Birinci ek sınav başvurusu
Başvurularınızı https://obs.sirnak.edu.tr/oibs/std/login.aspx adresinden öğrenci bilgi sistemine girerek ‘Başvuru İşlemleri’ menüsünden  ‘Ek Sınav Başvuru V2’ kısmından derslerin seçimi yapılacaktır. (Öğrenci bilgi sistemine giriş  şifresi için “şifre sıfırla” butonunu kullanabilirsiniz.)

22-23 Temmuz 2024

Sınav Takviminin Oluşturulması

23 Temmuz 2024

Sınav Takviminin İlan Edilmesi
(Sınavların kesin tarihi ve saati bölüm/program web sitelerinde ilan edilecektir.)

29 Temmuz – 02 Ağustos 2024

Birinci ek sınavların yapılması

09 Ağustos 2024

Birinci ek sınav notlarının elektronik ortamda girilmesinin son günü

12-16 Ağustos 2024

İkinci ek sınav başvurusu

19-20 Ağustos 2024

Sınav Takviminin Oluşturulması

20 Ağustos 2024

Sınav Takviminin İlan Edilmesi
(Sınavların kesin tarihi ve saati bölüm/program web sitelerinde ilan edilecektir.)

26 – 29 Ağustos 2024

İkinci ek sınavların yapılması

04 Eylül 2024

İkinci ek sınav notlarının elektronik ortamda girilmesinin son günü

05-06 Eylül 2024

Ek Sınav sonuçlarına göre ilave dönem hakkı kazanan öğrencilerin belirlenmesi

09 Eylül 2024

İlave dönem hakkı kazanan öğrencilerin ders kayıt başlangıç tarihi

17.07.2024 |  Öğrenci İşler Daire Başkanlığı