3-bahar-senlikleri-kapsaminda-guhsengi-oyunu-oynandi

Şırnak Şehir Stadyumunda karşı karşıya gelen Cudi Spor ile Dostlar Spor, 40 dakika boyunca kıyasıya mücadele etti.  Yedişer kişilik takımlarla mücadele veren her iki takımın karşılıklı mücadelelerinden çok dostluk ve birbirlerine övgüleri görülmeye değerdi. Maç hakkında değerlendirme yapan Cudi Spor teknik direktörü ve takım kaptanı İzettin Ayan, maçın dostluk ve arkadaşlık seyrinde gerçekleştirildiğinin, Guhşengi oyununda da zaten amacın, spor yaparken güzel zamanlar geçirmek olduğunun altını çizerek; “bu oyunun, ilk kez ne zaman oynandığını kimse bilmiyor. Dedelerimiz, Guhşengi’yi kendi dedelerinin, hatta onların dedelerinin de oynadığını dolayısıyla oyunun tarihinin çok eski dönemlere dayandığını söylüyorlardı. Bizlerde bu ata sporunu halen oynuyoruz. Hem ata sporunun kaybolmasını engelliyoruz, hem de spor yapıp sosyal kaynaşmayı sağlıyoruz” şeklinde konuştu.Şırnaklıların, “Amerikan Beyzbolunun Atası” olarak nitelendirdikleri Şırnak’ın yöresel oyunu Guhşengi oyununa, üniversitemiz ayrı bir önem verdiğinden dolayı 3. Bahar Şenlikleri kapsamına alarak, şenliklerde oynanmasına karar verdi. Bu amaçla daha önce de Guhşengi hakkında bir inceleme-araştırma kitabı da yayınladı.

17.05.2013 |  Şırnak Üniversitesi