3-uluslararasi-cudi-cup-tenis-turnuvasi-universitemiz-ev-sahipliginde-gerceklesiyor

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Tenis Federasyonu (TTF), Şırnak Valiliği, Şırnak Belediyesi ve Üniversitemizin katkılarıyla üniversitemiz yerleşkesindeki 2 kapalı ve 4 açık 6 kortta 3’üncü Uluslararası Cudi Cup Tenis Turnuvası düzenlenen programla başladı.

Üniversitemiz ev sahipliğinde gerçekleşen ve 20-26 Mayıs 2024 tarihleri arasında düzenlenen turnuvaya 9 ülkeden 14 yaş kategorisinde yaklaşık 63 tenisçi katılım sağladı.

Turnuvası açılış törenine Şırnak Valisi Cevdet Atay, Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, AK Parti Şırnak Milletvekili Arslan Tatar, Şırnak Belediye Başkanı Mehmet Yarka, Cizre Kaymakamı Nazlı Demir, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Abdurrahim Alkış, İl Emniyet Müdürü Cemal Dalman, İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Murat Bulut, kurum temsilcileri ve sporcular katıldı.

İstiklal marşı ve saygı duruşunda bulunulmasının ardından Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü halk oyunları ekipleri tarafından yöresel halk oyunları oynandı. Daha sonra program ülkelerin bayraklarını taşıyan sporcuların geçiş töreni ile devam etti.

Yapılan konuşmaların ardından Şırnak Valisi Cevdet Atay ve Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş gösteri maçı yaptı.

Ayrıca program kapsamında Şırnak Belediyesi, Şırnak Ticaret ve Sanayi Odası, Üniversitemiz Gastronomi Bölümü tarafından hazırlanan yöresel yemeklerimiz protokol üyeleri ve sporculara ikram edildi.

26 Mayıs’a kadar devam edecek olan müsabakalarda büyük bir heyecan yaşanıyor. 

21.05.2024 |  Basın Yayın Ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü