5-ilin-afet-ve-acil-ekibi-sirnak-ta-tatbikat-duzenledi

Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen tatbikata 5 ilden il sağlık müdürlükleri ile üniversitemiz Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu katıldı. Şırnak’ta gerçekleştirilen tatbikata Şırnak, Batman, Mardin, Diyarbakır, Siirt illerinden UMKE, 112 Acil Sağlık ekibi, jandarma, AFAD, itfaiye ekipleri katıldı. Senaryo gereği eş zamanlı gerçekleşen helikopter kazası, kontrolsüz nüfus göçü, trafik kazası, deprem ve suda boğulma olaylarındaki reaksiyon ölçüldü, teorik ve pratik çalışmaların gerçekleştirildiği tatbikata üniversitemiz Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu da katıldı. Sağlık Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ömer Nayci 5 ilden profesyonel ekiplerin katılımıyla gerçekleştirilen tatbikata öğrencilerin katılımını sağladıklarını ve bu tatbikatın öğrencileri açısından çok önemli bir deneyim ve tecrübe olduğunu vurguladı.

25.05.2022 |  Şırnak Üniversitesi