8-mart-dunya-kadinlar-gunu-programi-universitemizde-duzenlendi

Şırnak’ta bulunan kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşları işbirliği ile Üniversitemiz 15 Temmuz Kongre ve Kültür Merkezi’nde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla program gerçekleştirildi. Programa Şırnak Valisi Mehmet Aktaş, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Emin Erkan, Şırnak Belediye Başkan V. Turan Bedirhanoğlu, Vali Yardımcısı Tayfur Elbasan, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Selçuk Yıldırım, İl Emniyet Müdürü Ömer Uslusoy, Şırnak Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Muzaffer Akçam,  kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, siyasi parti temsilcileri, STK’lar ve çok sayıda kadın vatandaş katıldı. Programda konuşma yapan Şırnak Valisi Mehmet Aktaş, “Hep birlikte el ele vererek oluşturduğumuz bu huzur ve güven ortamını, devletimizin muazzam yatırımlarla ayağa kaldırdığı bu şehri korumak hepimizin boynunun borcu. Görüyoruz ki Şırnaklı kadınlar bu konuda bize büyük destek veriyor. Onları artık her platformda görebiliyoruz. Seslerini duyuyoruz. Bizim Şırnaklı kadınlardan, annelerden istediğimiz bir şey var, ailemize sahip çıkalım, çocuklarımıza sahip çıkalım. Geleceğimizin teminatı çocuklarımızı, gençlerimizi, evlatlarımızı ahlaklı, edepli, vatan -millet sevgisiyle, İslam kaidelerine uygun, İslam kardeşliği bilinciyle yetiştirelim. Bir anne olarak, bir eş, bir evlat olarak, kadın olarak toplumu dönüştüren, topluma istikamet çizen en önemli unsur sizlersiniz. Bunu asla unutmayalım.” ifadelerinde bulunarak tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı. Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Emin Erkan programda yaptığı konuşmasında, kadınların sosyal yaşam ve iş yaşamındaki yeri ve önemine değindi. Kadınların iş yaşamına daha çok dâhil edilmesi gerektiğini belirten Rektör Erkan, bu anlamda kadınlara verilecek olan desteklerin artırılması gerektiğini söyledi. Program konuşmaların ardından sunumlar, kamu spotu gösterimi, def dinletisi ve sahnelenen tiyatro gösterisi ile sona erdi. Program sonrasında 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle Üniversitemiz kampüsünde kurulan kermes ziyaret edildi ve program havuz başında yapılan müzik dinletisi ve halaylar son buldu.

11.03.2019 |  Şırnak Üniversitesi