rektorumuz-prof-dr-alkis-1-uluslararasi-teknoloji-transfer-sempozyumu-na-katildi

Rektörümüz Prof. Dr. Abdurrahim Alkış 1. Uluslararası Teknoloji Transfer Sempozyumu’na katıldı.  Üniversitemizin de paydaşı olduğu 1. Uluslararası Teknoloji Transfer Sempozyumu, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.  Sempozyuma başta TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal olmak üzere Endonezya, Malezya ve Özbekistan’dan yöneticiler yurt içi ve yurt dışından çok sayıda üniversite rektörü, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri, akademisyenler, sektör temsilcileri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Üniversitemizi temsilen 1. Uluslararası Teknoloji Transfer Sempozyumuna katılan Rektörümüz Prof. Dr. Alkış, “Zamana ayak uydurabilmek için öncelikle teknolojiyi yakından takip etmeli ve bu alana gereken önemi göstermeliyiz” dedi.

Sempozyuma katılan akademisyenler Teknoloji ve Transfer Ofisleri (TTO) arasında iş birliği ile ilgili görüş alışverişinde bulunarak TTO’ların daha etkin olması için neler yapılabileceği üzerine tartıştılar. 39 Ulusal, 6 uluslararası kurum desteği ve 45 üniversitenin paydaşlığıyla düzenlenen 1. Uluslararası Teknoloji Transferi Sempozyumu’na 6 farklı ülkeden 23’ü yabancı olmak üzere toplamda 500 bilim insanı katıldı. Sempozyumun temel amacının ise temel bilimlerden mühendisliğe, sağlık bilimlerinden sosyal bilimlere kadar tüm alanlardaki teknolojik yeniliklerin dünya çapında sunulmasını ve ticarileşme süreçlerinin kolaylaştırılmasını sağlamak olduğu vurgulandı.

13.05.2024 |  Basın Yayın Ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü