rektorumuz-prof-dr-alkis-18-mart-canakkale-zaferi-anma-etkinliklerine-katildi

Şırnak’ta 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferinin 108'nci yıl dönümü nedeniyle tören ve etkinlikler düzenlendi.

Şırnak Valilik bahçesinde düzenlenen törene Vali Yardımcısı Ali Erdoğan, Şırnak Belediye Başkanvekili Ayten Altürk, 23. Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Halil Soysal,  Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Abdurrahim Alkış, Şehit Gazi Aileleri ve Güvenlik Korucuları Federasyonu Başkanı Mehmet Güngör, kurum müdürleri, askeri erkan, şehit yakınları, gaziler, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Program saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla devam etti.

Çelenk sunma programının ardından 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'nda bulunan şehitler anıtını ziyaret eden İl protokolü ve beraberindekiler, burada şehitler için dua edip şehitlerin kabirlerine karanfil bıraktılar.


Rektörümüz Prof. Dr. Alkış Şehit Ailesini ziyaret etti

Rektörümüz Prof. Dr. Alkış, 2016 yılında şehit olan Güvenlik Korucusu Nazmi Öztünç’ün babası Hecer Öztünç’ü evinde ziyaret etti. 


Rektörümüz, üniversitemizde görev yapan şehit ve gazi yakınları ile bir araya geldi

Rektörümüz Prof. Dr. Abdurrahim Alkış, 18 Mart Çanakkale Zaferi münasebeti ile Üniversitemizde görev yapan şehit ve gazi yakınları ile de bir araya geldi.

Üniversitemiz Konukevinde gerçekleşen programa; Rektörümüz Prof. Dr. Abdurrahim Alkış, Özel Kalem Müdürü Muhammed Bilal Aslım ile üniversitemizde görev yapan Şehit ve Gazi yakınları katıldı.

Üniversitemizde görev yapan şehit ve gazi yakınları ile yakından ilgilendiklerini, sorunlarını çözmeye hazır olduklarını ve kapılarının her zaman onlara açık olduğunu ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Alkış, ülkemizin güvenliği ve istikbali için hayatlarını ortaya koyan gazilerimize şifalar, şehitlerimize de Allah’tan rahmet diledi. En iyi devlet en az şehit veren devlet, en iyi millet de çok şehit verebilen millettir diyen Rektörümüz personelin sorunlarını dinledi.

Bu buluşmaları geleneksel hale getirmek istediklerini belirten Rektörümüz Prof. Dr. Alkış, Şehit ve Gazi yakınları ile sohbet etti. Şehit ve Gazi yakınları da yaşadıkları sorunları anlatma fırsatı buldukları için Rektörümüz Prof. Dr. Alkış’a teşekkür ettiler.

20.03.2023 |  Şırnak Üniversitesi