rektorumuz-prof-dr-alkis-uluslararasi-beytulmakdis-sempozyumu-na-katildi

Her yıl farklı ülkelerde düzenlenen Uluslararası Beytülmakdis Akademik Sempozyumu bu yıl Mardin Artuklu Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlendi. Rektörümüz Prof. Dr. Abdurrahim Alkış’ın katıldığı sempozyum açış programına Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Mardin Valisi Tuncay Akkoyun, Milletvekilleri, Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, il protokolü, Türkiye’den ve dünyanın farklı ülkelerinden bilim insanı ve akademisyenler katıldı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’un katılımıyla bu yıl 24.sü düzenlenen sempozyum “Akademi ve Siyonizm: Baskılar, Korkular ve İtirazlar” ana temasıyla gerçekleştirildi.

Yurt içi ve yurt dışından katılımlarla hazırlanan Uluslararası Beytülmakdis Akademik Sempozyumu İSRA Beytülmakdis Çalışmaları Vakfı, Unıversıtı Malaya, Academy For İslamic Jerusalem Studies, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi, Universitas Djuanda Bogor, Universiti Utara Malaysia ve Kadim Akademi ortaklığında başladı.

Uluslararası sempozyum 3 dilde yapılan oturumlarla gerçekleşti

Mardin Artuklu Üniversitesi tarafından düzenlenen Uluslararası Beytülmakdis Akademik Sempozyumu Türkçe, Arapça ve İngilizce gerçekleştirilen oturumlarla düzenlendi. Sempozyuma, ülkemiz üniversitelerinden ve dünyanın farklı ülkelerinden 100’ü aşkın akademisyen ve bilim insanı katıldı.

21.04.2024 |  Basın Yayın Ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü