rektorumuz-prof-dr-nas-tan-sirnak-universitesi-kapaniyor-haberi-ile-ilgili-aciklama

Rektörümüz Prof. Dr. Nas, “Sosyal medyada üniversitemizin kapatılacağına dair çıkan haberler, kesinlikle doğru değildir. Şırnak Üniversitesi, çok bereketli ve avantajlı bir coğrafyada kurulmuş bir üniversitedir. Genç üniversitelerde eksik kadrolar olabilir ancak Şırnak Üniversitesi potansiyeli en fazla olan üniversitelerden birisidir. Yakın bir zamanda üniversitemizin gelişim trendini hep birlikte göreceğiz inşaallah” şeklinde konuştu.Konuyla ilgili olarak Anadolu Ajansı'na (AA) açıklama yapan Yükseköğretim Kurulu (YÖK), bir soru önergesi üzerine gündeme gelip bazı medya organlarında "3 üniversite kapatılacak" yönünde yapılan haberlerin doğru olmadığını bildirdi.YÖK'ten edinilen bilgiye göre, YÖK'ün gündeminde, her ne sebeple olursa olsun, hiçbir üniversitenin kapatılması sözkonusu değil. YÖK yetkilileri ise "bir soru önergesi üzerine gündeme gelip, bazı medya organlarında '3 üniversite kapatılacak' şeklinde yapılan haberlerin doğru olmadığını" ifade etti. TBMM’nde Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın yanıtlaması istemiyle verilen soru önergesinde, Mardin Artuklu, Şırnak ve Hakkari üniversitelerinin kapatılması konusunda bir çalışma olup olmadığı sorulmuştu.

29.12.2015 |  Şırnak Üniversitesi