sirnak-silopi-de-sera-organize-tarim-bolgesi-otb-projesi-hayata-geciriliyor

Üniversitemizin Teknoloji Transfer Ofisi(TTO) öncülüğünde ve Dicle Kalkınma Ajansı’nın(DİKA) desteği ile “Şırnak/Silopi Seracılık Organize Tarım Bölgesi kuruluyor.

2021 yılında fizibilite çalışması yapılan projenin fizibilite raporu üniversitemizin öncülüğünde 4 farklı üniversiteden uzman ekip ve üç farklı kurumun iş birliğinde hazırlandı. Bu rapora göre fizibilite raporu çıkan Seracılık Organize Tarım Bölgesi (OTB), Tarım ve Orman Bakanlığı’nın onayı ile tüzel kişiliğe kavuştu. İmar planlama çalışmaları devam eden Seracılık OTB hayata geçirilmesiyle 1.000 kişiye istihdam sağlanması planlanıyor.

Şırnak/Silopi Seracılık İhtisas Organize Tarım Bölgesi projesi Şırnak Üniversitesi koordinatörlüğü ile Şırnak Ticaret ve Sanayi Odası ortaklığında hazırlanan fizibilite raporu sonucu projenin çalışmaları Şırnak İl Özel İdaresi ve Şırnak Tarım ve Orman İl Müdürlüğü koordinasyonunda devam ediyor. Projenin tamamlanması durumunda %75’i kadın olmak üzere bin kişiye istihdam sağlanacak. Aynı zamanda bu proje ile ilimizde modern tarım faaliyetlerinin yaygınlaştırılması, yenilenebilir enerji kaynaklarının tarımsal üretime entegrasyonu, iyi tarım uygulamalarının geliştirilmesi, bölgede yaş sebze ve meyveciliğin yaygınlaştırılması ve katma değeri yüksek kaliteli ürünlerin elde edilmesi amaçlanıyor. Seracılık Organize Tarım Bölgesi (OTB) tarım sektöründe nitelikli insan kaynağının kullanılması, dekar başına düzenli istihdam oluşturması ve ilin ihracat odaklı üretim kapasitesini artırabilecek olması bakımından birçok avantajı beraberinde getirecek.

12.06.2024 |  Basın Yayın Ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü