universitemizde-2-cudi-film-festivali-duzenlendi

Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından 2. Cudi Film Festivali Kısa Film Yarışması düzenlendi. 

15 Temmuz Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen festivale Rektörümüz Prof. Dr. Abdurrahim Alkış, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Derya Yücel ve Genel Sekreterimiz Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Cabir Altıntaş’ın yanı sıra akademik ve idari personelimiz ile sinema severler katıldı. 

İki gün boyunca devam eden festivalde farklı temalarla kısa ve uzun metrajlı filmler izlendi. Festivalin son gününde düzenlenen panel ve ödül töreninde konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Abdurrahim Alkış, “Şırnak ve sinemayı aynı cümlede bile kullanmayanlar olabilir ama gençlerimiz her alanda kendilerini geliştirdikleri gibi sinema alanında da eser üretmeye başladılar. Şehirlimizin hak etmediği olumsuz bir imajı olabilir. Bu imajı hak etmiyoruz. Şırnak’ın kültür, sanat ve ekonomik yapısı bilinenden çok farklı ama biz kendimizi gerçek anlamı ile ifade edemiyoruz. Biz üniversite olarak bu imajı kabul etmiyoruz ve değiştirecek birçok bilimsel çalışmaya ve projeye imza atıyoruz. Ülkemizin dış ticaretine en büyük katkı sağlayan Habur Gümrük kapısı şehrimizde bulunuyor. Yine ülkemizin en önemli petrol rezervi ilimizde bulunan Gabar Dağı’nda çıkarılıyor.  Şehrimizin hak etmediği olumsuz imajını kentin yerel dinamikleri olarak yavaş yavaş değiştirmeye çalışıyoruz.  Bu konuda Şırnaklı sinema yönetmenlerine, senaristlerine, içerik üreticisine çok iş düşüyor. Önümüzdeki yıllarda adından söz ettirecek Şırnaklı birçok yönetmen ve senaristin filmlerini 2. Cudi Film Festivali’nde izleme şansını yakaladık. İzlediğimiz eserlerde insan ve yaşama dair konular ele alınmış. Aslında baktığımızda tasavvuf alanında da her birimizin başrolünü oynadığımız bir filmdeyiz. Her birimiz kendi yaşam filmimizin ekrana çıkmış bireyleriz” dedi.

Şırnak Üniversitesi tarafından düzenlenen 2. Cudi Film Festivali sona erdi. 26 filmin yarıştığı festivalde bu yıl Birincilik Ödülü Mahsum Taşkın’ın “Binbir Gece” adlı filmine verildi. İkincilik Ödülüne Muaz Güneş’in “Heg (Yumurta)” filmi layık görülürken Üçüncülük Ödülünü Semiha Yıldız’ın “Cudiye Mirada (Dileklerin Cudisi) aldı. Jüri Özel Ödülü ise Ramazan Ayan’a verildi. 

Yarışmada dereceye giren filmlerin yönetmenlerine ödüllerini Rektörümüz Prof. Dr. Abdurrahim Alkış, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Derya Yücel ve Genel Sekreterimiz Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Cabir Altıntaş takdim etti. Festival ödül törenin ardından çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.  

29.05.2024 |  Basın Yayın Ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü