universitemizde-alabalik-yetistiriciligi-egitimi-yapildi

Üniversitemiz Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Bünyesinde “Şırnak Uludere Barajlarında Sürdürülebilir Alabalık Yetiştiriciliğinin Geliştirilmesi Projesi” kapsamında Dr. Öğr. Üyesi Serdar Yaman koordinatörlüğünde Alabalık Yetiştiriciliği Eğitimi düzenlendi. Üniversitemiz 15 Temmuz Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen eğitim programının açılışına Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Abdurrahim Alkış, Şırnak Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Müdürü Doç. Dr. Asaf Tolga Ülgen, Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi yöneticileri ve çok sayıda katılımcı katıldı.

Eğitmen Su ürünleri Mühendisi Rıdvan Hüsem tarafından yürütülen programda teorik eğitim, Üniversitemiz 15 Temmuz Kongre ve Kültür Merkezinde; uygulamalı eğitim ise Uludere İnceler Barajı’nda ve Uludere Gülyazı Köyü’nde gerçekleştirildi.

Yerel ekonomik kalkınmaya katkıda bulunmak adına bölgede istihdam yaratmak, sürdürülebilir girişimci takım ruhu oluşturmak, dezavantajlı gruplara yerelde fayda temin etmek, bölgenin su kaynakları potansiyelini, hayvansal protein ihtiyacında kullanmak, omega-3 yağ asitlerinin faydalarına yönelik farkındalık oluşturmak gibi önceliklere sahip olan proje kapsamında düzenlenen eğitimde balık türleri, yem türleri, alabalık yetiştiriciliği, kafes balıkçılığı, balık besleme, yavru balık yetiştirme, balık hasadı, balık sağlığı ve balık hastalıkları konularında bilgiler aktarıldı.

Eğitim Programı, katılımcıların Uludere İnceler Barajı’nda ve Gülyazı Köyü’nde gerçekleştirdikleri uygulamaların ardından son buldu. 

30.05.2023 |  Sürekli Eğitim Uygulama Ve Araştırma Merkezi