universitemizde-hemsirelik-bolumu-ogrencileri-icin-onluk-giyme-toreni-duzenlendi

Bu yıl ilk defa öğrenci alımı yapan Hemşirelik Bölümü, öğrencileri için Sağlık-Sen sponsorluğunda önlük giyme töreni düzenledi. 15 Temmuz Kongre ve Kültür Merkezi’nin Ebu'l-iz El-Cezeri Salonu’nda gerçekleşen törene Şırnak Belediye Başkanı Mehmet Yarka, Rektörümüz Prof. Dr. Abdurrahim Alkış, Genel Sekreterimiz Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Cabir Altıntaş, Şırnak Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Hakkı Turgut, Kızılay İl Müdürü Muhittin Benek, Sağlık-Sen Şube Başkanı Sabgatullah Anmal, Memur-Sen Şube Başkanı Abdullah Çatı, akademik ve idari personelin yanı sıra birçok öğrenci de katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan tören Sağlık Fakültesi Hemşirelik Bölümü Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Engin Turan ve Sağlık-Sen Şube Başkanın Sabgatullah  Anmal’ın yaptığı açılış konuşmaları ile devam etti.

Rektörümüz Prof. Dr. Abdurrahim Alkış yaptığı konuşmada: “ Öncelikle hepiniz hoş geldiniz bugün burada güzel heyecanlar yaşıyoruz. Üniversitemize ve bölgemize ilerleyen zamanlarda değer katacak ve sağlık sektörünün gücüne güç katacak yeni nesiller yetiştirmek için ilk adımı attık. Sizler bu bölümü tercih ederek oldukça meşakkatli ve bir o kadar da kutsal bir göreve talip oldunuz. Mesleğinizin ismi gibi işlevi de çok anlamlıdır. Hem-şire kelimesi “aynı anneden süt emenler” mânâsına gelir. Sizler hastahânede tedavi gören tüm insanlara aynı anneden süt emmiş kardeşler gibi davranmakla mükellefsiniz. Tabiatiyle bu zor bir iş ve sizleri yoracaktır. Fakat sizin hastaları iyileştirirken, onlara şifâ dağıtırken elde edeceğiniz haz her şeyin üstündedir ve her zorluğun üstesinden gelecektir. Bizler inanıyoruz ki eğitiminizi tamamladıktan sonra çok iyi yerlere gelerek bu kutsal görevi hakkıyla yerine getireceksiniz. Şimdiden hayırlara vesile olmasını, hepinize başarılar diliyorum.” dedi.

Prof. Alkış son zamanlarda hemşirelik mesleğini icra eden erkekler için kullanılan “hemşir” tâbîrinin yanlışlığına dikkat çekti ve “hemşire” tâbîrinin hem erkek hem bayanlar için kullanılması gerektiğini belirtti.

Belediye Başkanı Mehmet Yarka ise üniversitemizde böyle bir bölümün açılmış olmasının bölgemize katacağı katkılara vurgu yaparak ilerleyen zamanlarda bu katkıların bölgemizin gelişimini hızlandıracağını söyledi ve bölümün açılmasında emeği geçen herkese teşekkür ederek öğrencilere başarılar diledi.

Programın sonunda sahneye davet edilen öğrenciler, hocalarının takdim ettiği önlüklerini giyerek hatıra fotoğrafı çektirdiler. Tören plaket takdimi ve toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

15.10.2024 |  Basın Yayın Ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü