universitemizde-kudus-e-uyanmak-konulu-konferans-duzenlendi

Üniversitemiz ile Eğitim-Bir-Sen Şırnak Şubesi tarafından organize edilen “Kudüs’e Uyanmak” konulu konferans Üniversitemiz 15 Temmuz Kongre ve Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleşti.

“Kudüs'e Uyanmak” adlı kitabın yazarı Gazeteci Halis Mutlu'nun konuşmacı olarak katıldığı konferansa Rektörümüz Prof. Dr. Abdurrahim Alkış ve Memur Sen Şırnak İl Başkanı Abdullah Çatı’nın yanı sıra kamu kurum amirleri ve öğrenciler katılım gösterdi.

Rektörümüz Prof. Dr. Abdurrahim Alkış, Filistin’de yapılan zulme dikkat çekmek için “Kudüs’e Uyanmak” programının üniversite olarak yapılan dördüncü etkinlik olduğunun altını çizerek konuşmasını şöyle sürdürdü; “Filistin’de aylardır devam eden bir zulüm var. Müslüman ülkelerin topyekûn birlik olup bu zulmü karşı durması gerekir. Yüzyıldır Müslümanlar dağınık durumda.  Günümüzde artık Müslüman ülkelerin birlikte hareket edebileceği bir oluşumun var olması gerekir. Bu duygu ve düşüncelerle konferansımızın düzenlenmesinde emeği bulunan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ederim.”

Konferansta Memur Sen Şırnak İl Başkanı Abdullah Çatı da yaptığı konuşmada, Filistin’de yaşanan durumun insanlık suçu olduğunu ifade etti. 

Mescid-i Aksa ve önemi ile ilgili bilgi veren Gazeteci Yazar Halis Mutlu, konferansta yaptığı konuşmada Kudüs'ün özgürlüğünün zihinsel işgalden kurtulmakla mümkün olacağını vurguladı. Filistin’de yaşanan olayların ne zaman başladığına dikkat çeken Yazar Halis Mutlu, "Seminerler veriyoruz birçok yerde. “7 Ekim'de HAMAS niye bu savaşı başlattı, diye şikâyet ediyorlar. Binaların yıkılmasına çoluk çocuğun ölmesine niye sebep oldu” diyorlar. 7 Ekim'den 2 gün önce yani 5 Ekim'de Mescid-i Aksa da bir olay oldu. Tüm iletişim yolları kapatılmıştı. Mescid-i Aksa'da olan ablalarımız murabıt görevi yaparken İsrail askerlerinin saldırıları sonucunda cilbapları, başörtüleri açılarak mescitten dışarı atıldı. Gazze ile Kudüs'ün uzak bir mesafededir. Fakat Kudüs'ün özgürlüğü için HAMAS üyeleri kendi canları pahasına “yeter artık” deyip bu savaşa başladılar. İsrail askerlerinin Mescid-i Aksa’da bulunan Filistinli kadınlara saldırması bardağı taşıran son damla oldu” şeklinde konuştu.  

Konferansın sonunda Rektörümüz Prof. Dr. Abdurrahim Alkış ve Memur Sen Şırnak İl Başkanı Abdullah Çatı ile Üniversitemiz Eğitim-Bir-Sen Temsilcisi Veysel Tahiroğlu Konferansa konuşmacı olarak katılan Gazeteci Yazar Halis Mutlu’ya Şırnak yöresine ait kilim hediye etti.  

16.05.2024 |  Basın Yayın Ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü