universitemizde-multidisipliner-ogrenci-sempozyumu-gerceklesti

Üniversitemizde “Bilimlere Genç Bakışlar” sloganı ile Multidisipliner Öğrenci Sempozyumu gerçekleşti. Üniversitemiz öğrencilerinin bildirilerini sunduğu sempozyuma Rektörümüz Prof. Dr. Abdurrahim Alkış, Genel Sekreterimiz Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Cabir Altıntaş, Akademisyen Yetiştirme Programı Koordinatörü (AYEP) Dr. Öğr. Üyesi Ömer Demir ve akademik-idari personel ve çok sayıda öğrenci katıldı. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan sempozyum, açılış konuşmaları ile devam etti.  

Rektörümüz Prof. Dr. Abdurrahim Alkış yaptığı açılış konuşmasında “Başta sempozyumu düzenleyen düzenleme kurulundaki akademisyenlerimize ve bildirilerini sunacak olan öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Bunun gibi sempozyumlarla bilimin ışığında üniversitemizi daha ileriye taşıyacağımıza inanıyorum” dedi. 

Genel Sekreterimiz Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Cabir Altıntaş ise yaptığı konuşmada “Geleceğin teminatı olan gençlerimizi böyle etkinliklerde katılımcı olarak görmek onlara olan inancımızı her geçen gün arttırıyor. İnanıyorum ki öğrencilerimiz bu azimle çalışmaya ve üretmeye devam ettikçe daha iyi konumlara geleceklerdir” dedi.

Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Ömer Demir yaptığı açılış konuşmasında “Öncelikle, sempozyumun gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür etmek istiyorum. Bu tür etkinlikler, akademik dünyada bilgi paylaşımı ve bilimsel tartışmaların geliştirilmesi açısından son derece önemlidir. Aynı zamanda, öğrencilerimizin araştırma ve sunum becerilerini geliştirmelerine, yeni fikirler edinmelerine ve farklı disiplinlerden bakış açıları kazanmalarına olanak tanır. AYEP olarak temel amacımız, üniversitelerimizde nitelikli akademisyenler yetiştirmek, bilimsel çalışmalara öncülük edecek bireylerin akademik ve kişisel gelişimlerine katkı sağlamaktır. Bu hedef doğrultusunda, multidisipliner bir yaklaşımla öğrencilerimizi donanımlı ve vizyon sahibi bireyler olarak yetiştirmek için çalışıyoruz” dedi.

Açılış konuşmaları sonrası oturum başkanları moderatörlüğünde bildiriler sunuldu. Altı ayrı oturumdan oluşan sempozyumun ilk oturumu olan “Multidisipliner Genç Bakışlar” adlı oturum, Dr.  Öğr. Üyesi Mustafa Cabir Altıntaş başkanlığında ana salonda; ikinci oturumu olan “İlahiyata Genç Bakışlar-1” Doç. Dr. Hamdullah Arvas başkanlığına Ebul-iz Cezeri Salonu’nda;  üçüncü oturumu olan “Sağlık Bilimlerine Genç Bakışlar-1”  Doç. Dr. İrfan Yıldırım başkanlığında; Fuat Sezgin Salonu’nda, dördüncü oturumu olan “Turizme Genç Bakışlar” Doç. Dr. Sedat Çelik başkanlığında Ebul-iz Cezeri Salonu’nda; beşinci oturum ise “Sağlık Bilimlerine Genç Bakışlar-2” Dr. Öğr. Üyesi Dicle Özcan Elçi başkanlığında Fuat Sezgin Salonu’nda gerçekleştirildi. Sempozyumun son oturum ise “İlahiyata Genç Bakışlar-2” oturumu Dr. Öğr. Üyesi Yunus İbrahimoğlu başkanlığında Ebul-iz Cezeri Salonu’nda gerçekleşti.  

Sempozyum genel değerlendirmeler ve teşekkür konuşmaları ve en son Rektörümüz Prof. Dr. Abdurrahim Alkış, Genel Sekreterimiz Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Cabir Altıntaş ve diğer akademisyenlerin katılımcılara hediye vermeleri ile son buldu. 

29.05.2024 |  Basın Yayın Ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü