universitemizde-sirnak-belediyesi-kultur-yayinlari-tanitim-etkinligi-gerceklestirildi

Şırnak Belediyesi Kültür Yayınları Tanıtım Etkinliği Üniversitemiz 15 Temmuz Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlendi. Etkinliğe Şırnak Valisi Ali Hamza Pehlivan, Belediye Başkanı Mehmet Yarka, Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Al, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Emin Erkan, İl Emniyet Müdürü Mustafa Emre Başbuğ, İl Milli Eğitim Müdürü Nazan Şener, kamu kurumu ve sivil toplum temsilcileri, akademisyenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.Şırnak Belediyesi Kültür Yayınları’nın çıkardığı ilk kitap olan “İslam Tarihi Kaynaklarına Göre Nuh Tufanı ve Cudi Dağı” kitabının tanıtımı, kitabın yazarı olan Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Güneş tarafından yapıldı.Şırnak Valisi Ali Hamza Pehlivan, tanıtım programı için yapmış olduğu konuşmada,  “Şırnak Belediyemizin, kültür alanında atmış olduğu bu adım ile kültür yayınlarını başlatmış olmasının hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Bu süreci başlatan Belediye Başkanımız başta olmak üzere Şırnak Üniversitesi Rektörümüze, Doç. Dr. İbrahim Baz hocamıza, emeği geçen bütün arkadaşlarımıza, ekiplerimize, birimlerimize tebriklerimi ve teşekkürlerimi sunuyorum. Önemli bir çalışmaydı. Konu ile ilgili karşılıklı olarak yapmış olduğumuz istişareler ve değerlendirmelerde, bunun ziyadesiyle faydalı olacağına inandığımı belirtmiştim. Bütün kurum ve kuruluşlarımızla bir aile anlayışı içerisinde her geçen gün daha iyiye giden bu gelişim sürecini hep birlikte takip edip gerekli çalışmaları yürütmenin, vatandaşlarımıza hizmet etmenin mutluluğunu ve memnuniyetini yaşıyoruz. Hepinizi sevgiyle, muhabbetle, saygıyla selamlıyorum, Belediyemizin Kültür Yayınları hayırlı ve uğurlu olsun.” İfadelerini kullandı.Başkan Yarka ise Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Emin Erkan ile seçim sonrası yapılan görüşmelerde, Şırnak Üniversitesi’nin Şırnak’ın inşası ve ihyası noktasında destek vermeye hazır olduğunu ilettiğini ve bugün de bunun örneklerinin görüldüğünü belirtti. Vali Pehlivan’ın da Şırnak’a Vali olarak atanmasının ardından kentte her geçen gün değişimler yaşandığını; Şırnak’ın, sefine bölgesi ışıkları, rafting, yamaç paraşütü, tenis turnuvaları gibi ilklerle, etkinliklerle anılmaya başladığını ifade etti. Şırnak’ın çok güzel hizmetlere layık olduğunu belirten Başkan Yarka; “Şırnak’ın tanıtımı için Valimiz ve Rektörümüzle bir araya geldik, Şırnak’ta kültür ve turizm faaliyetlerini ön plana çıkarmak için Şırnak’ta bir yayınevi kurma konusunda anlaşmaya vardık. Bu konuda yayınevimizin kuruluş sürecinde bize destek olan ayrıca yayın editörlüğümüzü yapan Doç. Dr. İbrahim Baz hocama çok teşekkür ederim. Kültürümüzü, geçmişimizi, gelenek göreneklerimizi inşallah kitaplar vasıtasıyla evlatlarımıza aktaracağız.” diye ifade etti.Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Emin Erkan yaptığı konuşmada Şırnak’ın dünden bugüne yaşadıkları, bugüne ve yarınlara ilişkin beklentileri doğrultusunda atılan adımlar ve elde edilmeye başlanan güzel neticelerin önemine değinerek “Üniversite olarak ilimizin her alanda gelişmesi için katkı sağlamaya çalışıyoruz. Şırnak kadim ve güzel bir şehir olmakla birlikte birçok yönden de avantajı olan bir şehirdir. Zira ilimiz, Cumhurbaşkanlığı sistemine en iyi adapte olan şehirlerden biridir. Çünkü Cumhurbaşkanlığı sistemi, tüm kurum ve kuruluşlar arasında bir arada çalışmayı ve belirli bir koordinasyonu gerekli kılmaktadır. Şırnak Üniversitesi, birçok önemli projeyi bir arada yürüten bir kurumdur. Bu proje ve çalışmalarımızda da Sayın Valimiz, Belediye Başkanımız, idari ve mülki amirlerimiz hep yanımızda oldu. Belediyemiz Kültür Yayınlarının kuruluşu da yine kamu kurumlarının işbirliği ile gerçekleşiyor. Bu duygularla Belediyemiz Kültür Yayınlarının şehrimize hayırlı olmasını temenni ediyorum.” diyerek sözlerini tamamladı.Üniversitemiz Genel Sekreteri ve aynı zamanda yayınlanan kitabın Editörü Doç. Dr. İbrahim Baz da açılış konuşmasında Şırnak İlimizin inşası ve ihyası açısından yayıncılık faaliyetleriyle verilen desteğe vurgu yaptı. Doç. Dr. Baz, “Bütün değişimler ve dönüşümler bir kitapla başlamıştır. Şırnak Üniversitesi olarak, Şırnak ile ilgili birçok eser yayınladık. Şırnak Üniversitesindeki bir kısım arkadaşlarımızla Şırnak Belediyemize yardımcı olmaya ve destek olmaya çalışıyoruz. Bugün Şırnak tarihinin başlangıç noktası olan Cudi Dağı ve Nuh Tufanı ile başlıyoruz, ancak bu bir seri halinde devam edecek. İnşallah kitabın değiştirici ve dönüştürücü rolü gençlerimizi ve geleceğimizi aydınlatacaktır.” dedi.Etkinlikte ayrıca Şırnak Belediyesinin “Herkes Burada Hayat Bulacak” sloganıyla Logo tanıtımı, Şırnak tanıtımı, Nuh Tufanı sinevizyon gösterimleri yapıldı.Programın sonunda Prof. Dr. Hüseyin Güneş; yazmış olduğu ve Şırnak Belediyesi Kültür Yayınlarının çıkardığı ilk kitap olan “İslam Tarihi Kaynaklarına Göre Nuh Tufanı ve Cudi Dağı” kitabını imzalayarak katılımcılara takdim etti.

12.10.2020 |  Şırnak Üniversitesi