universitemize-engelsiz-universite-odulleri-2024-kapsaminda-turuncu-bayrak-odulu

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından düzenlenen “Engelsiz Üniversite Ödülleri 2024” programında “Mekânda Erişilebilirlik Ödülü” kapsamında Üniversitemiz Merkezi Kütüphanesi Turuncu Bayrak aldı. 2020 yılında Turuncu Bayrak ödülü alan Merkezi Kütüphanemiz her üç yılda bir yenilenen Mekanda Erişilebilirlik alanında da bu yıl yine turuncu bayrak ödülüne layık görüldü.  

2024 Engelsiz Üniversiteler Ödül Töreninde konuşan YÖK Başkanı Erol Özvar, Yükseköğretim sistemindeki öğrenci sayısının 7 milyonu aştığını, farklı engel düzeylerindeki öğrenci sayısının ise 58 bin civarında olduğunu söyledi.

Üniversitelerde engelsiz bir ekosistemin oluşturulmasının teşvik edilmesi amacıyla Engelsiz Üniversite Ödülleri verdiklerini belirten Özvar, “Bu ödüller vesilesiyle engelli bireylerin yükseköğretime tam, etkin ve eşit katılımını sağlamak gayesiyle yükseköğretim kurumlarımız tarafından gerçekleştirilen çalışmalar da bizleri mutlu ediyor.” dedi.

Üniversitemiz Merkezi Kütüphanesinin Turuncu Bayrak ödülüne layık görüldüğünü belirten Rektörümüz Prof. Dr. Abdurrahim Alkış da, üniversitemizin bütün öğrencilerine olduğu gibi engelli öğrencilerine de eksiksiz bir öğretim ortamı sunmak, sosyal ve kültürel faaliyetlere daha fazla katılımlarını sağlamak için teşvik edici çalışmalar ve projeler geliştirdiğini söyledi.

Üniversitemizin geçtiğimizde yıllarda da bir çok alanda turuncu bayrak ödülü aldığını ifade eden Prof. Dr. Alkış, üniversite olarak kazandığı ödüllerin engelli öğrencilerimizin üniversite yaşamına tam ve etkin katılımını teşvik ettiğini dile getirdi.

Ödülün alınması için gerekli hazırlık sürecinde emeği geçen ilgili personele teşekkür eden Prof. Dr. Alkış, üniversitemizin diğer fakülte ve birimleri için de hazırlıkların devam ettiğini ifade etti.

Geçtiğimiz yıllarda üniversitemiz adına 15 Temmuz Kongre ve Kültür Merkezi, Spor Tesisleri ve İlahiyat Fakültesi, Şırnak Meslek Yüksekokulu, Konuk Evi ve Merkezi Yemekhane Binası Mekanda Erişilebilirlik alanında turuncu bayrak ödülü almıştı.

2025 yılı içinde üniversitemizden İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ile Mühendislik Fakültesi “Mekânda Erişilebilirlik Ödülü” için aday olurken Turizm Fakültesi ve Güzel Sanatlar Fakültesi için de hazırlıklar devam ediyor.

“Engelsiz Üniversite Bayrakları” Mekânda Erişilebilirlik (Turuncu Bayrak), Eğitimde Erişilebilirlik (Yeşil Bayrak) ve Sosyo-Kültürel Faaliyetlerde Erişilebilirlik (Mavi Bayrak) olmak üzere üç kategoride veriliyor. 

13.06.2024 |  Basın Yayın Ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü